Νέα δημοσιεύματα έρχονται να αναδείξουν μια γνωστή μεν, αλλά διαχρονικά και διακομματικά, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, κατάστασης: οι παρακολουθήσεις ήταν πάντα στο «παιχνίδι» και όλοι ήταν δυνάμει παρακολουθούμενοι. Δύο δημοσιεύματα, συγκεκριμένα από το Βήμα και το Documento, δείχνουν πως η υπόθεση πλήττει βάναυσα τις ελευθερίες του λαού -στην κατά τα άλλα… φιλελεύθερη, καπιταλιστική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το «Βήμα» δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ «άκουγε τρεις υπουργούς». Το δημοσίευμα αναφέρει τα ονόματα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, του πρώην υπουργού Άμυνας και τότε κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και του πρώην υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα.
Ακόμα, το «Βήμα» κάνει λόγο για λίστα 19 «στόχων» υποκλοπών από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο 2015-2019, ανάμεσα στους οποίους φέρεται να ήταν στενός συγγενής του Π. Καμμένου, πρώην ανώτατοι δικαστικοί, πρόεδρος δημόσιου οργανισμού, δημοσιογράφοι, πρώην αξιωματικοί της Αστυνομίας. Ο Π. Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει «άρση απορρήτου του κινητού μου τηλεφώνου».
Την ίδια ώρα με αφορμή την υπόθεση παρακολουθήσεων σε βάρος του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, το «Documento», σε σημερινό του δημοσίευμα, κάνει λόγο για «απόπειρα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, να μπλοκάρει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στην Cosmote μετά τη διαπίστωση της παρακολούθησης».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η νομική σύμβουλος της Cosmote, κατά τη διάρκεια επιτόπιας έρευνας της ΑΔΑΕ, επικοινώνησε με τον Ι. Ντογιάκο, ενημερώνοντάς τον, ο οποίος σε δεύτερο χρόνο χαρακτήρισε παράνομο τον έλεγχο.
Ταυτόχρονα, τόσο το «Βήμα» όσο και το «Documento» δημοσιεύουν στοιχεία για την διακίνηση, μεταφορά του λογισμικού Predator, αλλά και για τον τρόπο δράσης και χρήσης του.