Κοινωνία

Self tests: Διάθεση από τα σούπερ μάρκετ στην Αχαΐα και ίσως στην Αττική – Το «μπάχαλο» συνεχίζεται

Τη διάθεση των self tests από τα σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Αχαΐας, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε την αναστολή της διάθεσης τους, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ωστόσο, όπως είπε, όσα φαρμακεία επιθυμούν να διαθέτουν, θα μπορεί να γίνεται η τροφοδότησή τους από τις φαρμακαποθήκες. 

Επίσης, «το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται να υλοποιήσει το σχέδιο αυτό και στην Αττική, εφόσον ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του να συνεχίσει τη διάθεση των self tests στους πολίτες», όπως αναφέρεται.

Και το «μπάχαλο» συνεχίζεται…

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την συνέχιση της διάθεσης των self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η αρχική απόφαση του ΠΦΣ ήταν να λήξει στις 19 Ιούνη η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης είχαν αποφασίσει αρχικά την αναστολή της δωρεάν διάθεσης των self test, όμως πήραν πίσω την απόφαση. Ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας έχει σταματήσει τη διάθεση των τεστ και η διανομή στους μαθητές και εκπαιδευτικούς γίνεται απευθείας από τις σχολικές μονάδες. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test στις 19 Ιούνη χωρίς περαιτέρω παράταση. «Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην αναξιοπιστία της Κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρεις μήνες δεν ξεκίνησε καν την συζήτηση για επίλυση θεσμικών προβλημάτων του κλάδου, όπως γραπτώς είχε δεσμευτεί ο Υπουργός κ. Κοντοζαμάνης. Η μη τήρηση της υπογραφής της Κυβέρνησης έρχεται να ακολουθήσει την προηγούμενη μη τήρηση της υπογραφής της σχετικά μα την διάθεση των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους», σημειώνει σε ανακοίνωση του.

Σε αυτό το φόντο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται τη στελέχωση της δημόσιας ΠΦΥ με προσωπικό κι εξοπλισμό, μετακυλίει αρμοδιότητες στα φαρμακεία.

(Επισκέψεις: 65 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend