Κοινωνία

Self test: Έκλεισαν ξαφνικά την πλατφόρμα

Έκλεισαν ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση το απόγευμα του Σαββάτου την πλατφόρμα για την προμήθεια των self tests.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τα εφημερεύοντα φαρμακεία ενημερώνουν τους γονείς που πάνε να προμηθευτούν τα self tests των παιδιών τους μετά τις 17:00, σήμερα Σάββατο, ότι το σύστημα έχει κλείσει και δεν μπορούν να τα αγοράσουν.

Θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα την Δευτέρα στις 08:00. Οι γονείς δηλαδή θα πρέπει να τρέχουν τελευταία στιγμή για να παραλάβουν το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, αυτό έγινε για να αποσυμφορηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Μόνη εναλλακτική για τους γονείς, να πάρουν ένα rapid test και να κάνουν μια χειρόγραφη δήλωση.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα αφορά τους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά ξανά η δια ζώσης διδασκαλία για όλους.

Την ίδια στιγμή, όπως ενημέρωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Αντιθέτως, οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests, από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

(Επισκέψεις: 7.206 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend