Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σε πειθαρχικό ο Βασίλης Δημάκης για το πανό «Δεν είναι αθώοι» στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο Βασίλης Δημάκης κρατούμενος – φοιτητής στις Φυλακές Κορυδαλλού μαζί με κάποιους άλλους κρατούμενους λίγες ημέρες πριν την καταδίκη της..

Ο Βασίλης Δημάκης κρατούμενος – φοιτητής στις Φυλακές Κορυδαλλού μαζί με κάποιους άλλους κρατούμενους λίγες ημέρες πριν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο είχαν ενώσει τη φωνή τους μαζί με τις χιλιάδες φωνές που έλεγαν «δεν είναι αθώοι – οι ναζί στη φυλακή».

Για την πράξη του αυτή καλείται στις 25/1 να απολογηθεί στο Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως καταγγέλλει ο ίδιος σε ανάρτηση του. Μάλιστα, αυτή η δίωξη έρχεται την ώρα που ο κρατούμενος θα κατέθετε αίτημα αποφυλάκισης. 

«Είναι προφανώς μια προσχηματική πειθαρχική δίωξη .Δε νοείται η τοποθέτηση ενός πολίτη-ακόμα και φυλακισμένου-ενάντια στο φασισμό να ονομάζεται πειθαρχικό παράπτωμα και με αφορμή αυτό να κινδυνεύει να στερηθεί δικαιώματα όπως το αίτημα για άδεια ή αποφυλάκιση όταν συμπληρωθεί ο χρόνος. Ως καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ στεκόμαστε στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη. Καμία σκέψη για πειθαρχική δίωξη για την ανάρτηση του αντιφασιστικού πανό!» επισημαίνει η καμπάνια Δεν είναι Αθώοι.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βασίλη Δημάκη:

«Σήμερα το πρωί κατά τις 10:00 κατέβαινα για να πάω στην αίθουσα των υπολογιστών, ετσι ώστε να κάνω κάποιες δουλειές όσον αφορά τις σπουδες μου, με ενημέρωσε ο τοποθέτης υπάλληλος κατά την έξοδό μου από την πτέρυγα, ότι με καλούνε στο Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο και υπάρχει κλήση για πειθαρχικό παράπτωμα!

Προφανώς και έμεινα έκπληκτος, διότι δεν έχω κάνει κάτι, πήγα στο σχολείο λοιπόν τελείωσα με τις δουλειές και καθώς γυρνούσα πέρασα από τον αρχιφύλακα κύριο Λαμπρόπουλο για να τον ρωτήσω σχετικά με το γεγονός, ο οποίος μου είπε ότι «υποθέτω ότι πρέπει να είναι για το πανό που είχες αναρτήσει προ καάποιων μηνών, λίγο πριν την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το οποίο έγραφε: «δεν είναι αθώοι οι ναζί στη φυλακή!»».

Κατά τις 12:00 λοιπόν, στο κλείσιμο της φυλακής, με ξαναφώναξαν και κατηφόρισα για το τριμελές πειθαρχικό, εκεί όντως με ενημέρωσαν ότι κατηγορούμαι για κατοχή απαγορευμένων ειδών, δηλαδή το πανό!

Ζήτησα προφανώς προθεσμία και ορίστηκε για 25/01/21 όπου θα απολογηθώ πιθανότατα με το συνήγορο μου Αθανάσιο Καμπαγιάννη, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και ένας εκ των δικηγόρων που αγωνίστηκαν για αυτή την ιστορική καταδικαστική απόφαση των Ναζί!

Πριν λίγες μέρες έληξε το πειθαρχικό μου για το κινητό που βρέθηκε έξω στο προαύλιο και μου το χρέωσαν νταηλίκι τότε, έχοντας έξι μήνες πειθαρχικό, η οποία τιμωρία μού στερούσε την άδεια!

Και ενώ αυτό έγινε προ αρκετών μηνών, έρχονται σήμερα, αφού είδαν ότι έληξε το πειθαρχικό και έμαθαν ότι θα καταθέσω αίτημα αποφυλάκισης, αλλά και επειδή ανοίξανε και οι άδειες λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν τον ιό, θυμήθηκαν να με περάσουν πάλι πειθαρχικό για να αναστείλουν πάλι οποιοδήποτε δυνατότητα αιτήματος θα είχα είτε για αποφυλάκιση είτε για τακτική άδεια!

Αυτή η εξόφθαλμη από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο κίνηση θυμίζει λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης ή μαφίας (καμόρα) και όχι τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο… Το πανό έγραφε αυτό ακριβώς που αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η προεδρεύουσα κυρία Εισαγγελέας του Τριμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου, Αικατερίνη Μπαρτζάκλη, πού βρήκε το μεμπτό στην προκειμένη πράξη και γιατί ακριβώς με κατηγορεί δηλαδή; Επίσης, απορίας άξιο είναι ποια Δικαιοσύνη ακριβώς πρεσβεύει η ίδια, σχετικά με αυτό που έγινε και πού ακριβώς θίχτηκε το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο του κ1 Κορυδαλλού(;)

Ζητώ «συγνώμη» από το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο και την προεδρεύουσα κυρία Μπαρτζάκλη, εάν έθιξα το γενεαλογικό τους δέντρο και την πολιτική τους τοποθέτηση, αλλά δεν έγινε επίτηδες(!)

Προφανώς δεν πρόκειται να δεχτώ αμαχητί οποιαδήποτε τιμωρία για κάτι τέτοιο, διότι πλέον οι μεθοδεύσεις τους συνιστούν βασανισμό! Προτίθεμαι να προστατεύσω τα δικαιώματά μου με οποιοδήποτε κόστος!»

Πηγή: thepressproject.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις