Πολιτική

Σε δίκη Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθήνας επειδή κατήγγειλαν καθυστερήσεις σε πληρωμές εργαζομένων

Σε δίκη οδηγούνται αύριο, Τετάρτη, δύο νυν και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου της Αθήνας, ανάμεσά τους και ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε ασκήσει ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Αθήνας, επειδή οι σύμβουλοι είχαν καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εργαζομένων στο Γηροκομείο.

Στο δικαστήριο σέρνονται ακόμα ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Πορτάλιου και Σταυρούλα Αγγελίδου.

Μετά από τις έντονες πιέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τελικά το 2013 να ορίσει επίτροπο. Σε αυτήν την απόφαση αντέδρασε η πρώην διοίκηση του Γηροκομείου, απαιτώντας με εξώδικο να μη γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και διώκοντας στη συνέχεια τους δημοτικούς συμβούλους για τις τοποθετήσεις τους, επειδή υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Πρόνοια, διεκδικούν να περάσει το Γηροκομείο στο κράτος μαζί με όλο το προσωπικό του και να επαναλειτουργήσει στο σύνολό του, καλύπτοντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους διωκόμενους δημοτικούς συμβούλους εξέδωσε η Γενική Συνέλευση της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, ζητώντας την αθώωσή τους.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 162 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend