Κοινωνία

Σάμος: Έκκληση για βρεφικό γάλα για τις ανάγκες στο hot spot των προσφύγων

Έκκληση για βρεφικό γάλα για τις ανάγκες στο hot spot απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το οποίο παράλληλα διεκδικεί «να σταματήσει εδώ και τώρα η εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών. Να σταματήσει ο εγκλωβισμός του. Να κλείσει τώρα το hot spot – Όχι στη δημιουργία νέου». Όπως τονίζει το ΕΚΣ, «αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη από βρεφικό γάλα. Κάνουμε ακόμη μια φορά έκκληση (πανελλαδικά και τοπικά) σε σωματεία, φορείς, συλλόγους, σε εμπόρους, φαρμακοποιούς, γιατρούς, σε όλο το σαμιακό λαό». 

Στη ανακοίνωσή του το ΕΚΣ αναφέρει τα εξής:

«Η κατάσταση στο hot spot του νησιού είναι εξαιρετικά άσχημη. Βρέφη, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι, όλοι ζουν σε άθλιες συνθήκες. Παιδιά ξυπόλητα. Γονείς που εκλιπαρούσαν για βοήθεια και ρούχα για να ντύσουν τις οικογένειές τους. Αυτοσχέδιες σκηνές από νάιλον και ξύλα. Άνθρωποι έρμαια του κρύου, της βροχής, της λάσπης και των τρωκτικών. Συνάνθρωποί μας που ζητούσαν την ελευθερία τους και ταυτόχρονα με δάκρυα ευχαριστούσαν για την ελάχιστη αλληλεγγύη που τους προσφερόταν.

Αυτή και ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα που αντίκρισε η αντιπροσωπεία του ΕΚΣ, της Επιτροπής Ειρήνης, των Γυναικείων Συλλόγων, την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη πηγαίνοντας να παραδώσουν ρούχα, κουβέρτες και παπούτσια στο hot spot της Σάμου. Εικόνες εξαθλιωμένων ανθρώπων που προκαλούν πόνο, δάκρυα, οργή και αγανάκτηση στον καθένα επειδή οι επεμβάσεις και ο πόλεμος, είτε είναι με τα όπλα είτε είναι οικονομικός, ξεριζώνει και εξαθλιώνει κόσμο, μόνο και μόνο για να κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο, οι “λίγοι” αυτού του κόσμου.

Χάρη στην ανταπόκριση, στην έκκληση του ΕΚΣ και της Επιτροπής Ειρήνης, από το σαμιακό λαό, σωματεία, φορείς και συλλόγους, όπως της Ομάδας Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος της ΟΓΕ), του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα “Η Ομόνοια” κ.ά., τους οποίους και ευχαριστούμε, μπορέσαμε να παραδώσουμε αρκετά ρούχα σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη από βρεφικό γάλα. Κάνουμε ακόμη μια φορά έκκληση (πανελλαδικά και τοπικά) σε σωματεία, φορείς, συλλόγους, σε εμπόρους, φαρμακοποιούς, γιατρούς, σε όλο το σαμιακό λαό. Συνεχίζουμε να μαζεύουμε χειμερινό ρουχισμό, κουβέρτες, παπούτσια, κάλτσες, αλλά κυρίως βρεφικό γάλα, καθημερινά 9.00-13.00 στο ΕΚΣ και τα απογεύματα κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 22730-27561.

Οι δήθεν υποσχέσεις της κυβέρνησης και του υπουργού είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πρέπει εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot και να μη φτιαχτεί κανένα άλλο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά, να μετακινηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα σε δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, όπου εκεί θα γίνονται οι αιτήσεις ασύλου ή όποιες άλλες αιτήσεις τους και από εκεί γρήγορα και με ασφάλεια να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ζήτω η φιλία των λαών. Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας ενάντια στον πόλεμο».

(Επισκέψεις: 182 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend