Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σαμαράς: Δεν του φτάνουν Πλεύρης, Βορίδης, Γεωργιάδης – Θέλει κι άλλο …άνοιγμα στα (ακρο)δεξιά

«Κιχ» δεν βγάζει (δημόσια) το Μαξίμου για τη συνέντευξη του στα «Νέα»

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανεμφανίστηκε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα». Εξέφρασε..

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανεμφανίστηκε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Εξέφρασε δυσαρέσκεια  για τον πρόσφατο ανασχηματισμό υποστηρίζοντας: «Σε κάθε ανασχηματισμό εκπέμπεται κι ένα “μήνυμα”, υπάρχει “συμβολισμός”. Και ο συμβολισμός αυτός δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα». Όσον αφορά τον χώρο στον οποίο απευθύνεται η Ν.Δ. ισχυρίζεται: «Με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού” δεν κατακτάμε το “πολιτικό Κέντρο”…». «Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες όλων των παρατάξεων κι είναι εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις», δήλωσε.  «Κατανοώ την άποψη περί “διεύρυνσης”», συμπλήρωσε, «αλλά προϋπόθεση μιας διεύρυνσης είναι να έχεις μαζί σου τη βάση σου. Αλλιώς, κινδυνεύεις να απομακρύνεις περισσότερους απ’ όσους προσελκύεις».

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι ο Αντώνης Σαμαράς την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει υπουργούς τρεις πρώην του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη (που ο ίδιος υποδέχτηκε στη ΝΔ) θα ήθελε μια ακόμα πιο (ακρο)δεξιά κατεύθυνση.

Επιπλέον, σε άλλα θέματα, ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίζεται ότι δεν αμφισβητεί τη μετάβαση της ενεργειακής πολιτικής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προβληματίζεται «εάν έπρεπε να κλείσει το σύγχρονο εργοστάσιο λιγνίτη που εγκαινιάστηκε το 2014 και ακόμα δεν έχει αποσβεστεί». 

Μάλιστα, ενώ αναφέρει ότι «η κυβέρνησή μας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αποφασιστικές παρεμβάσεις κράτησαν την οικονομία όρθια», εκφράζει «ανησυχία» για το τι θα συμβεί όταν οι Κεντρικές Τράπεζες αποφασίσουν να ανεβάσουν τα επιτόκια για να ελέγξουν τον πληθωρισμό. «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα ξανά μέτρα “υπερπλεονασμάτων” για να αντιμετωπίσουμε το υπερβολικό χρέος», αναφέρει.

Για τα ελληνοτουρκικά υποστηρίζει: «Ελλάδα και Κύπρος θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιδράσει εντονότερα! Πρώτον, θα έπρεπε να πιέζουν συνεχώς την ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Οικονομικές και άλλες. Η πίεση αυτή θα έπρεπε μάλιστα να εντείνεται, όπως εντείνονται οι προκλήσεις. Ακόμα και βέτο σε ευρωπαϊκές αποφάσεις, θα μπορούσαμε ίσως να θέσουμε».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών διατυπώνει τις γνωστές θέσεις του, την ώρα που η ΝΔ, παρά τις… λεβεντιές με τους «μακεδονομάχους» στο παρελθόν, εφαρμόζει κανονικότα τη συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεωμένη από τη ΝΑΤΟϊκή κατεύθυνση.

Στις δηλώσεις Σαμαρά το «Μαξίμου» απαντά … «ουδέν σχολιον» και δεν βγάζει «κιχ», τουλάχιστον δημόσια.

Σχετικά θέματα

Απόψεις