Διεθνή

Ρωσία: Οι κομμουνιστές της χώρας τίμησαν την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης

Τα 102 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση τίμησαν οι κομμουνιστές της Ρωσίας την Πέμπτη, με εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας – ΚΚ Σοβιετικής Ένωσης, στη Μόσχα και σε πολλές άλλες πόλεις.

Στην Μόσχα το ΚΚΡΟ πραγματοποίησε δική του συγκέντρωση και πορεία, με ομιλητή τον πρόεδρο της ΚΕ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην 7/11/41, 24η επέτειο γιορτασμού της Επανάστασης όπου έγινε στην Κόκκινη Πλατεία η παρέλαση 27 χιλιάδων στρατιωτών που ετοιμάζονταν να ριχτούν στη μάχη ενάντια στο ναζισμό – φασισμό.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του ΚΕΚΡ-ΚΚΣΕ έγιναν στο Λένινγκραντ, στην Πλατεία Λένιν, στο μνημείο του ηγέτη του παγκόσμιου προλεταριάτου, απέναντι από το σταθμό Φινλανδίας, και αποτέλεσαν βήματα καταδίκης της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπάει τις τεράστιες κατακτήσεις που πρόσφερε ο σοσιαλισμός στους εργαζόμενους, όπως η δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και Εκπαίδευση, το δικαίωμα στη στέγαση, στην αξιοπρεπή ζωή.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πρώην Δημοκρατίες της ΕΣΣΔ για να τιμηθεί η κορυφαία αυτή επέτειος για την παγκόσμια εργατική τάξη. 

(Επισκέψεις: 1.657 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend