Πολιτική

Ένα κουίζ για τον Αλέξη…

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στέλνει τα ΜΑΤ κατά των αγροτών. Είχε προηγηθεί η υποδοχή που επιφύλαξε στους αγρότες όταν συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στις 18 Νοεμβρίου 2015.

Τότε ήταν η πρώτη φορά που η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τα προβλήματα της αγροτιάς.

Βέβαια, γυρίζοντας το ρολόι τρία χρόνια πριν, θυμόμαστε το ανάλογο ενδιαφέρον που είχε δείξει η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες. Ήταν Φλεβάρης του 2013:

Tότε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας πήγαινε στα μπλόκα για να καταγγείλει την πολιτική της κυβέρνησης και την επίθεση των ΜΑΤ κατά των αγροτών.

Τρία χρόνια μετά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση του, τηρώντας όλες τις παραδόσεις, έστειλαν χθες τα ΜΑΤ να περιποιηθούν καταλλήλως τους αγρότες της Θράκης, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή:

Και η ερώτηση μας είναι:

Στα παραπάνω πλάνα, είναι σαφές ότι οι δύο από τους τρεις πρωταγωνιστές, δηλαδή οι αγρότες (με τα προβλήματα τους) και τα ΜΑΤ έχουν τον ίδιο ρόλο. Άλλαξε μόνον η κυβέρνηση. Μπορείτε να μας πείτε, ποια είναι η διαφορά;

(Επισκέψεις: 7 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend