Διεθνή

Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά χωριού στο Λίβανο

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο, σε αντίποινα για το πλήγμα της Χεζμπολάχ κατά ισραηλινού στρατιωτικού οχήματος κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «al Manar», που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολλάχ».

Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο.

Η «Χεζμπολλάχ» υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι «Al Mayadeen TV», από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν μέσα» στο ισραηλινό άρμα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν ότι «απάντησαν στα πυρά» μετά την εκτόξευση «πολλών αντιαρματικών πυραύλων» από το Λίβανο, οι οποίοι στόχευαν μια στρατιωτική βάση και οχήματα του στρατού.

Στην αρχική ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε λόγο για τραυματίες, ζήτησε όμως από όσους ζουν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Λίβανο, να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια για να προστατευθούν.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός στρατός αναγνώρισε ότι μια πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος στα σύνορα με το Λίβανο, οφείλεται σε «δραστηριότητά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», AFP

(Επισκέψεις: 191 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend