Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Ψωμί», «ελιά» και Γιάννα «βασιλιά» …που είσαι βρε Νικηταρά

Η Γιάννα Αγγελοπούλου με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση..

Η Γιάννα Αγγελοπούλου με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021». Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «την απόφασή του το 2021 να είναι ένα εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Μάλιστα! Η κ. Αγγελοπούλου θα αναλάβει να οργανώσει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821… Την επανάσταση του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη, του Διάκου, του Νικητηρά, των χιλιάδων ηρώων που ξεσηκώθηκαν ενάντια στους Πασάδες και τους ντόπιους κοτσαμπάσηδες για να ελευθερώσουν την πατρίδα και να δώσουν ταυτόχρονα ψωμί στον πεινασμένο λαό θα αναλάβει να την προβάλει η κ. Αγγελοπούλου. 

Η κ. Αγγελοπούλου των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 που έγινε γιορτή για τους εργολάβους και το κεφάλαιο και την πληρώνει ακόμα ο ελληνικός λαός μέσα από το δημόσιο χρέος!

Η κ. Αγγελοπούλου του πλούτου και της χλιδής, σύζυγος εφοπλιστή με τάνκερ και μετοχές, με ακριβές κατοικίες σε διάφορα μέρη της γης θα διοργανώσει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της επανάστασης των ξυπόλητων και πεινασμένων που βγήκαν μέσα από καλύβια και σπηλιές διεκδικώντας ελευθερία και ένα κομμάτι γης για να ζήσουν τα παιδιά τους! Την επανάσταση του Νικηταρά, ο οποίος όταν η Τριπολιτσά καταλήφθηκε από τους Έλληνες, δε ζήτησε κανένα λάφυρο για τον εαυτό του και όταν του πρόσφεραν ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί, το έκανε δώρο στην προσωρινή Κυβέρνηση…

Η κ. Αγγελοπούλου που διατηρεί άριστες σχέσεις με το Φανάρι και τον Οικουμενικό πατριάρχη θα αναλάβει τον «εορτασμό» για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821, προφανώς για να «θάψει» ακόμα πιο βαθιά ότι ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε’ και οι αυλικοί του είχαν αποφανθεί ότι ο Ρήγας ήταν ένας «διεφθαρμένος τη φρένα»…

Η κ. Αγγελοπούλου ήταν προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Όχι τυχαία.  Μια εκπρόσωπος της αστικής τάξης επιλέχθηκε από τον πρωθυπουργό που υπηρετεί τα συμφέροντα της για να μας …πείσει περί της περιβόητης «εθνικής ενότητας», όπως αυτή μεταφράζεται από το αστικό πολιτικό σύστημα και το κεφάλαιο. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο – τηρουμένων των αναλογιών – που έπραξε και η άρχουσα τάξη της τότε εποχής, ειδικά μετά την επικράτηση της επανάστασης με τους «καλαμαράδες» της, όπως τους αποκαλούσαν οι κλέφτες και οι αρματολοί που σήκωσαν τα όπλα.  

Πρέπει φυσικά να σημειώσουμε ότι: Από τον προοδευτικό χαρακτήρα των αστικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα και φυσικά τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η τότε ανερχόμενη αστική τάξη και στην Ελλάδα το 1821 – παραχωρώντας μέρος της περιουσίας της, προτάσσοντας προοδευτικά αιτήματα και συμμετέχοντας ενεργά στον απελευθερωτικό αγώνα – σήμερα δεν υπάρχει ίχνος τέτοιας προοδευτικότητας. Στην σημερινή εποχή η αστική τάξη και το πολιτικό της σύστημα αποτελούν τους σύγχρονους δυνάστες του λαού μέσω της εφαρμογής μιας βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής. Όπως η ευρωπαϊκή αστική τάξη έθαψε τα προοδευτικά αιτήματα της Γαλλικής επανάστασης του 1789, έτσι και η ελληνική αστική τάξη προσπαθεί να τα «ξεθωριάσει», να τα «παραγκωνίσει» και κυρίως να τα φέρει στα μέτρα της ώστε να υπηρετήσουν το ιδεολόγημά της περί «εθνικής ομοψυχίας»…

«Το 2021 θα είναι μια χρονιά που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας», είπε σε αυτό το πνεύμα ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος και η Γ. Αγγελοπούλου: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεσης. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».

Όλοι μαζί λοιπόν. Όλοι μαζί. Άρχοντες, προεστοί και φτωχός λαός για να πάμε σε εκείνη την εποχή. Κεφάλαιο, πολιτικοί εκπρόσωποι του, μαζί με τον εργαζόμενο λαό για να έρθουμε στο σήμερα. Όμως όσο και αν επιχειρούν να μας το «σφηνώσουν» στο μυαλό: «Ό,τι ξέρουμε για το 1821 μοιάζει με αντεστραμμένο είδωλο στον καθρέφτη. Υπάρχουν δύο ’21, αυτό των αρχόντων, των Φαναριωτών και της επίσημης διπλωματίας και αυτό του λαού και των προοδευτικών ανθρώπων όλου του κόσμου…»  (Δ. Φωτιάδης, από την ιστορική μονογραφία «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»). 

Αντί άλλων σχολίων, σας παραπέμπουμε στο κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ημεροδρόμο,  με τον τίτλο: 1821: Ποιοι «όλοι μαζί», βρε ζαγάρια;

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις