Κοινωνία

Πρωτοδικείο: Απέρριψε αίτημα απελευθέρωσης του Τούρκου αξιωματικού

Νόμιμη έκρινε ο δικαστής του Διοικητικό Πρωτοδικείο  την κράτηση του Τούρκου αξιωματικού που συνελήφθη με απόφαση του Τμήματος Αλλοδαπών. 

Το δικαστήριο, με ένα σκεπτικό 4 σελίδων, απέρριψε τις θέσεις των συνηγόρων του αξιωματικού, αλλά και την πρόταση που υπέβαλαν για απελευθέρωσή του και υποχρεωτική διαμονή του σε συγκεκριμένη διεύθυνση ώστε να επιτηρείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την απόφαση, είναι νόμιμη και αναγκαία η κράτησή του. Το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης μεταξύ άλλων αναφέρεται πως δεν έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο κράτησης, που είναι το 18μηνο, ενώ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ιστορικό της παράνομης άφιξής του στην Ελλάδα.

«Η ατομική συμπεριφορά του, όπως η παράνομη είσοδος στη χώρα, συνιστά για τη Διοίκηση σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και για την εθνική ασφάλεια», αναφέρει ο πρόεδρος υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Ο πρόεδρος απέρριψε παράλληλα την εναλλακτική λύση της υποχρεωτικής διαμονής του Τούρκου σε συγκεκριμένη κατοικία και υπό αστυνομική επιτήρηση, με το σκεπτικό ότι «η προσωπική ασφάλεια του αλλοδαπού δεν επιτρέπει εφαρμογή εναλλακτικού τρόπου κράτησης».

Η απόφαση για το κατά πόσον ο στρατιωτικός δικαιούται άσυλο αναμένεται από το Διοικητικό Εφετείο στις 15 Φεβρουαρίου. Τότε θα εκδικαστεί το αίτημα του ελληνικού δημοσίου για παροχή ή μη ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσβάλλει δικαστικά τη χορήγηση ασύλου από την αρμόδια Επιτροπή ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ασύλου και για τους άλλους.

Ο αξιωματικός είχε αρχικά λάβει άσυλο από την αρμόδια Δευτεροβάθμια Επιτροπή όμως στη συνέχεια η απόφαση προσεβλήθη από το Δημόσιο.

 

(Επισκέψεις: 11 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend