Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, με μήνυμα που διαβάζεται από την κρατική τηλεόραση, αυτή την ώρα απευθύνει το πρώτο του διάγγελμα.
Σε σχόλια που μεταφράστηκαν από το BBC Persian, ο Χαμενεΐ λέει ότι το Ιράν θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον «μοχλό αποκλεισμού του Στενού του Ορμούζ».
Στη συνέχεια, τονίζει ότι το Ιράν έχει πολιτική «φιλίας» με τις γειτονικές χώρες, αλλά τις συμβούλεψε να κλείσουν τις αμερικανικές βάσεις, τις οποίες, όπως λέει, το Ιράν θα συνεχίσει να στοχοποιεί.
Επίσης, προειδοποεί ότι το Ιράν θα επιδιώξει αποζημίωση από τους εχθρούς του ή θα καταστρέψει τα περιουσιακά τους στοιχεία αναλόγως. Τόνισε, επίσης, ότι το «μέτωπο της αντίστασης» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αξιών της Ισλαμικής Επανάστασης.
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ ανέφερε ότι το Ιράν δεν θα διστάσει να «εκδικηθεί το αίμα των Ιρανών» που έχουν σκοτωθεί. Συμπληρώνει ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση του Μινάμπ, όπου μια αμερικανική επιδρομή κοντά σε ένα σχολείο σκότωσε 168 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 110 παιδιών.