Πολιτική

Πρόταση μομφής κατά Πολάκη από ΝΔ -Ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση

Μια τριήμερη δικομματική «κοκορομαχία» κενού περιεχομένου αναμένεται να στήσουν στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, με αφορμή την πρόταση μομφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Παύλου Πολάκη, την οποία μετέτρεψε σε αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης  προς την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας. 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με ονομαστική ψηφοφορία.

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τον Στ. Κυμπουρόπουλο, προσθέτοντας πως «οπουδήποτε στον κόσμο, η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή, γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του». Επίσης, ανέφερε πως «ο “Πολακισμός” είναι φασισμός», ενώ με αφορμή την κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον υπουργό, είπε πως «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό». Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως με την ψηφοφορία στη Βουλή θα φανεί «αν είστε με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός σε ομιλία του από την Ξάνθη, αναφερόμενος στην πρόταση μομφής, ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε πριν λίγο μεγάλο πολιτικό λάθος με την κατάθεση της πρότασης μομφής. Στη θέση του θα κρυβόμουν και από τη Βουλή. (…) Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί εργαλειοποίηση με χοντροκομμένο τρόπο και εκθέτει και μειώνει με αυτόν τον τρόπο τον κ. Κυμπουρόπουλο και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία. (…) Ο άνθρωπος που κάλυψε τον σύμβουλό του που καταδικάστηκε για παιδεραστεία και ασέλγεια δεν μπορεί να μιλά για ηθική».

Και κατέληξε: «Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης και ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί στη Βουλή να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης».

(Επισκέψεις: 314 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend