Πολιτική

«Προοδευτική Συμμαχία» με Παπακώστα και Κουίκ

Άλλη διάσταση δίνουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ορισμένες παρουσίες. Αναφερόμαστε, συγκεκριμένα, στην Κατερίνα Παπακώστα και τον Τέρενς Κουίκ που συνεχίζουν τη συνεργασία τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές (η πρώτη στο Νότιο Τομέα Αθηνών και ο δεύτερος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών).

Η πρώην υφυπουργός της ΝΔ, που έγινε υφυπουργός και με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ο υφυπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ (σκέτο), προφανώς, αποτελούν κομμάτι της «Προοδευτικής Συμμαχίας». Μην ξεχνάμε ότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον, γράφουν «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κατερίνα Παπακώστα δεν συνεργάζεται με τον «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» ως άτομο μόνο. Έχει πίσω της ολόκληρο κόμμα το οποίο λέγεται «Νέα Ελληνική Ορμή» και έλαβε τη σχετική απόφαση συμπόρευσης στα αρμόδια όργανα. 

Και οι δύο υποψήφιοι προέρχονται από την Δεξιά και αυτοχαρακτηρίζονται και δεξιοί. Ας το αφήσουμε, όμως, αυτό στην άκρη. Κάτι θα ξέρει η «Προοδευτική Συμμαχία». Είναι όμως και το άλλο: Και οι δύο υποψήφιοι δεν έχουν μιλήσει και με τα καλύτερα λόγια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτά, βέβαια, έγιναν παλιά, στο μακρινό 2015 για την κυρία Παπακώστα και στο ακόμα πιο μακρινό 2014 για τον κύριο Κουίκ. Από τότε έχει περάσει καιρός και συμμετείχαν στην κυβέρνηση Τσίπρα χωρίς πρόβλημα. Έτσι, συνεχίζουν τη συνεργασία και στις εκλογές. 

Για… ιστορικούς  λόγους ας θυμηθούμε τι υποστήριζαν …παλιά οι δύο υποψήφιου του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».  

 

(Επισκέψεις: 921 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend