Κοινωνία Πολιτική

Προκλητική ενέργεια η αγωγή της Ένωσης Αποστράτων εναντίον του δημοσιογράφου Ν.Μπογιόπουλου

του Νίκου Πέρρου

Απαράδεκτη και προκλητική η ενέργεια της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) να καταθέσει αγωγή εναντίον του δημοσιογράφου Ν. Μπογιόπουλου για τα όσα είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή και για τα όσα αναφέρθηκε σε άρθρο του σχετικά με τις ετήσιες γιορτές μίσους που διοργανώνει η ΕΑΑΣ σε Γράμμο και Βίτσι.

Γιορτές που διανθίζονται από τη φασιστική φρασεολογία της εποχής των εκτελέσεων και των εξοριών, των δολοφονιών αγωνιστών και που κατά καιρούς τις τιμούν με την παρουσία τους χρυσαυγίτες, διάφορα φασιστοειδή και νοσταλγοί των ναζί!

Τέτοιου είδους μέθοδοι (διώξεις και μηνύσεις απέναντι σε όσους καταγγέλλουν τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές) στοχεύουν στην τρομοκράτηση όσων αναδεικνύουν την ιστορική αλήθεια, στοχεύουν στην παραπληροφόρηση, στοχεύουν στη συκοφάντηση της Ιστορίας και των αγώνων του λαού μας.

Αγώνες μέσα από τους οποίους κληρονομούμε τεράστια πείρα και που συμβάλλουν στους νέους αγώνες, σε άλλες συνθήκες , για ένα αύριο που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Σε αυτήν την απαράδεκτη και θρασύτατη ενέργεια, υπόλογη είναι και η κυβέρνηση αφού η ΕΑΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, φορέας που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και επιβλέπεται άμεσα απo αυτό.

Και επειδή η ιστορία έχει πάρα πολλές φορές καταγράψει ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν την δύναμη να φιμώνουν –ειδικά μάχιμους δημοσιογράφους- η απόσυρση της αγωγής θα ήταν η πιο σοφή ενέργεια

Πέρρος Νίκος
Πρόεδρος Κορισσου περιβαλλοντικού πολιτιστικού αθλητικού συλλόγου
Πρόεδρος ΠΕΠΦΑ Κέρκυρας (πτυχιούχοι ΦΑ)
Γραμματέας και ιδρυτής Πολιτιστικού συλλόγου Λαοδάμας
Αντιπρόεδρος ΕΣΥΝ Κέρκυρας
Ομοσπονδιακός Τεχνικός Σύμβουλος Χειροσφαίρισης

(Επισκέψεις: 495 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend