Την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της χώρας, με ευθύνη της κυβέρνησης που εφαρμόζει μια πολιτική που αντιμετωπίζει τις ανάγκες του σχολείου και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ως “κόστος”, κατήγγειλε ο Σπύρος Μαρίνης πρόεδρος της ΔΟΕ μιλώντας σήμερα, στο «Action24».
Οπως τόνισε, η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλαπλά προβλήματα όπως ελλείψεις προσωπικού, κτιριακά προβλήματα, με μια οικονομική κατάσταση που αγγίζει τα όρια εξαθλίωσης για τους εκπαιδευτικούς. Για όλους αυτούς τους λόγους, σημείωσε, οι δάσκαλοι από κοινού με άλλους εργαζόμενους και τους γονείς των μαθητών, θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα την 1η Οκτώβρη.
Ειδικότερα για τα ολοήμερα σχολεία, κατήγγειλε το υπ. Παιδείας που με εγκύκλιό του στις 18 Σεπτέμβρη, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προχωρά σε κατάργηση τμημάτων και ζητά από τους γονείς επιπλέον έγγραφα, βάζοντας αυστηρά κριτήρια για να διώξει παιδιά από τα ολοήμερα σχολεία και να μην καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς με τις απαραίτητες προσλήψεις.
Σημείωσε, ότι οι εγγραφές μέχρι και σήμερα, γίνονταν χωρίς καμία προϋπόθεση για τους γονείς, και τώρα το υπουργείο αλλάζει τα δεδομένα, γιατί τα κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 10.000 κι επειδή δεν θέλει να τα καλύψει με τις αντίστοιχες προσλήψεις, προτιμά να διώξει μαθητές από τα ολοήμερα σχολεία.