Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πρέσβη μου, ιδού τα ναυπηγεία σας

Στη χώρα που έχουμε την άρχουσα τάξη του «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας». Στη χώρα που οι καραβοκύρηδες έγιναν..

Στη χώρα που έχουμε την άρχουσα τάξη του «στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας».

Στη χώρα που οι καραβοκύρηδες έγιναν εφοπλιστές με την παραχώρηση των 100 αμερικάνικων Libertieς με την εγγύηση και χρήματα του ελληνικού δημοσίου.

Στη χωρά που οι μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι έγιναν οι καλοθελητές των αμερικάνων, οι οποίοι ξεκοκαλίζοντας το «Σχέδιο Μάρσαλ» μετατράπηκαν σε μεγαλοβιομήχανους και μεγαλέμπορους.

Σ’ αυτή τη χώρα του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», ένα κοινό άρθρο (το οποίο περιγράφει πολλά από τα παραπάνω) Έλληνα υπουργού, εν προκειμένω του Άδωνι Γεωργιάδη και του Αμερικάκου Πρέσβη Τζ. Πάιατ στην εφημερίδα «Καθημερινή»  που το περιεχόμενο του θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στο «Πρέσβη μου, ιδού τα ναυπηγεία σας», θα θεωρούνταν …υποτακτικά φυσιολογικό. 

Αλλά οι κυβερνώντες που «λανσάρουν» ως …ανεξαρτησία την συγγραφή κοινών κειμένων γράφουν για «σύγκλιση των στρατηγικών συμφερόντων των κυβερνήσεών μας και τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας από την Ουάσιγκτον ως κρίσιμου εταίρου στο χτίσιμο σταθερότητας στην ταχέως εξελισσόμενη και γεμάτη προκλήσεις περιοχή μας»…

Πώς εκφράζεται ο ρόλος αυτού του «κρίσιμου εταίρου» για την Ελλάδα. Στο πιο πρόσφατο «επεισόδιο» με το ξεπούλημα και των ναυπηγείων Ελευσίνας. Η Εταιρεία Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (DFC) των ΗΠΑ εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία. Ο τοποτηρητής Πάιατ ανέλαβε να «σπρώξει» τη δουλειά και ο υπουργός Αναπτύξεως περιχαρής ανέλαβε το ρόλο του τελάλη.

Ο καθένας στο ρόλο του. Αλλά ο αμερικάνος αξιωματούχος έκανε την τιμή στον Έλληνα υπουργό να συνυπογράψουν το κοινό ανακοινωθέν. Γιατί όπως μας ενημέρωσαν υπάρχει ευρύτερη «σύγκλιση στρατηγικών συμφερόντων»… 

Πως μεταφράζεται μεταξύ άλλων αυτή η «σύγκλιση στρατηγικών συμφερόντων»;  

  • Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τους υπογράφοντες του κοινού άρθρου «για την υποστήριξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου και των πλοίων του ΝΑΤΟ»!!! Δηλαδή σε μια Μεσόγειο που φλέγεται τα ναυπηγεία της Ελευσίνας θα αναλάβουν το έργο συντήρησης της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ.
  • Στην Κρήτη, σύμφωνα με τους Πάιατ και οι Γεωργιάδη «οι μοναδικές δυνατότητες της Σούδας την κατέστησαν πιο δραστήρια σήμερα από προηγούμενες δεκαετίες, μέσα από την εξαιρετική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας». Με απλά λόγια, η Σούδα γίνεται ακόμα πιο ισχυρό ορμητήριο των ΗΠΑ για τους δολοφονικούς σχεδιασμούς τους εναντίον λαών.
  • «Στη Βόρεια Ελλάδα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έγινε μεταφορικός κόμβος προς τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη», σύμφωνα με τον πρέσβη και τον υπουργό. Η βάση της Αλεξανδρούπολης έχει στόχο να συνδέεται με τις νατοϊκές βάσεις στην Μαύρη Θάλασσα που «επιτηρούν» την Ρωσία σε μια περίοδο που οι επικίνδυνοι ανταγωνισμοί μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας κορυφώνονται.

Η συμφωνία για το ξεπούλημα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας που θα υπηρετούν τις ανάγκες του 6ου Στόλου, η ενίσχυση της Σούδας και η «αναβάθμιση» – παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους αμερικάνους, είναι εκφάνσεις της πολιτικής «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ και «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς για να κοιτάζουν το γυαλί και όχι τους κινδύνους που έρχονται…

Σημείωση: Προτείνουμε στον υπουργό Αναπτύξεως Αδ. Γεωργιάδη να εμπλουτίσει το κοινό άρθρο του με τον Πάιατ με το παρακάτω βίντεο. Προκειμένου να γίνουν πιο κατανοητά τα οφέλη από την μελλοντική προσάραξη του 6ου Στόλου στην Ελευσίνα:

Σχετικά θέματα

Απόψεις