Κοινωνία

«Πολύ μεγάλη ευαισθησία και καμία συγκάλυψη» της ΕΛΑΣ απέναντι στην 19χρονη διαπιστώνει ο υφ. Προ.Πο. !!!

Παρά το γεγονός ότι η 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη κρατήθηκε για πάρα πολλές ώρες στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς να της επιτραπεί η επικοινωνία με τους δικηγόρους της, ενώ όσο περνούν οι μέρες, βγαίνει στην επιφάνεια ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανένα φόβο ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με την υπηρεσία του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, υποστήριξε ότι η Ελληνική Αστυνομία έδρασε απολύτως σύννομα και με μεγάλη ευαισθησία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜΕΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη , ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα  για βαριά σκιά στις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ και για υπόνοιες συγκάλυψης εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός, μιλώντας στη Βουλή, μίλησε για σοκαριστική και τραγική υπόθεση η οποία ωστόσο δεν έχει καμιά πολιτική διάσταση και ότι δεν μπορεί οι κάθε λογής γυρολόγοι των πολιτικών γραφείων να γίνονται σημείο σοβαρής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι υπήρξε υπεύθυνη και σύννομη διαχείριση εκ μέρους της ελληνικής αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι για οργανωμένο κύκλωμα που πρέπει να ξηλωθεί είχε κάνει λόγο τις προηγούμενες μέρες η δικηγόρος της κοπέλας, ενώ πριν λίγες μέρες, άφησε σαφείς αιχμές για τη δράση της αστυνομίας. «Όσο περνούν οι μέρες, βγαίνει στην επιφάνεια ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είχε κανένα φόβο ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με την υπηρεσία του. Αυτό σημαίνει ότι ένιωθε ότι η υπηρεσία του τον στηρίζει, ότι δεν κινδυνεύει από κάποιον έλεγχο. Όταν ένας αστυνομικός συμπεριφέρεται ως προαγωγός με το όνομά του, την ιδιότητά του, με αυτό τον τρόπο που βλέπουμε από τα βίντεο μέσα από τα δικά του social media, υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία του, για το γεγονός ότι ένας δικός της υπάλληλος συμπεριφερόταν με αυτό τον τρόπο» σχολίασε η δικηγόρος, Αντωνία Λεγάκη.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο θέλω να υπογραμμίσω ότι, οι χειρισμοί της ελληνικής αστυνομίας στην υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη, ήταν αποκλειστικά εντός του νομοθετικού πλαισίου, έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες με απόλυτο σεβασμό απέναντι στη καταγγέλλουσα και η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων ενήργησε με απόλυτο σεβασμό για την προστασία των δικαιωμάτων της», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου, όπως μεταφέρει το news247 και πρόσθεσε:

«Η καταγγέλλουσα ανέφερε σειρά αξιόποινων πράξεων σε βάρος της από αστυνομικό, για τις οποίες επιλήφθηκε το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας. Η διερεύνηση σε βάθος της σοβαρής αυτής υπόθεσης απαιτεί χρόνο και κατάλληλη αντιμετώπιση για να αναπτυχθεί κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ του θύματος και της αστυνομίας. Η 19χρονη εξετάστηκε με την απόλυτη ευαισθησία που επέβαλε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν και δημιουργήθηκε ένα ισχυρό κλίμα εμπιστοσύνης της ίδιας με το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων».

«Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση αυτή μας έχει συγκλονίσει όλους, ως πολιτεία και ως κοινωνία. Όλοι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια ομολογουμένως σοκαριστική υπόθεση η οποία εξακολουθεί να διερευνάται από τους εισαγγελικούς λειτουργούς», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ενιαία φωνή ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι σε τέτοια αποκρουστικά φαινόμενα.

«Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ γίνεται προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη τραγική υπόθεση, που όμως μερικοί επιχειρούν να δώσουν πολιτική διάσταση. Η έρευνα είναι στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε όλα τα στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν να δίνονται πληροφορίες σε αυτή τη φάση καθώς προσκρούει στις προβλέψεις του νομοθέτη για τη διαφύλαξη της μυστικότητας της όλης διαδικασίας. Η υπόθεση αφορά την αστυνομία, δεν χωρά πολιτικές αντιπαραθέσεις και διαχωριστικές γραμμές. Δεν μπορεί αυτό το γεγονός να πολιτικοποιείται και να γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για το κάθε γυρολόγο», τόνισε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε:

«Οφείλουμε όλοι, ως πολιτικές δυνάμεις, να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στους πολίτες ότι είμαστε ενωμένοι απέναντι σε τέτοια αποκρουστικά φαινόμενα και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αρμόδιες αρχές για να μπορέσουν τα θύματα να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον. Το οφείλουμε όλοι απέναντι στη νέα γενιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν μία ολόκληρη βδομάδα μετά τη μαρτυρία της κοπέλας και με ανατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση του καταγγελλόμενου να έχουν έρθει στην επιφάνεια η ΕΛ.ΑΣ. τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

(Επισκέψεις: 373 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend