Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πολυνομοσχέδιο Υπ. Εσωτερικών: Η κυβέρνηση απέρριψε τροπολογία του ΚΚΕ για να ψηφίζουν στον τόπο εργασίας οι εποχικά εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση την απορρίπτει γιατί δεν έχει να πάρει και πολλές ψήφους από αυτούς τους εργαζόμενους, ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης

Απέρριψε η κυβέρνηση την τροπολογία του ΚΚΕ για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος στους εργαζόμενους του τουρισμού, στον τόπο όπου εργάζονται. Την κυβέρνηση κάλεσε να απαντήσει επί του θέματος, ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’  βαθμού, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση την απορρίπτει γιατί δεν έχει να πάρει και πολλές ψήφους από αυτούς τους εργαζόμενους, στην πλειοψηφία τους νέοι, που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στη ΝΔ. 

Όσον αφορά την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο Χρ. Κατσώτης σημείωσε ότι αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα στην απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων με την οποία απαγορεύονται κομμουνιστικά κόμματα σε όλη την ΕΕ και το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις στην ανιστόρητη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού. 

Πρόσθεσε, επίσης, πως η τροπολογία με τον όρο της «πραγματικής ηγεσίας» ανοίγει ολόκληρη Κερκόπορτα για τον έλεγχο στα εσωτερικά των κομμάτων.

Υπογράμμισε ότι η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι ναζιστικά μορφώματα, όπως η Χρυσή Αυγή, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, που υπερασπίζονται την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η αστική τάξη τα αξιοποιεί πολλαπλά ως προκεχωρημένα φυλάκια υπεράσπισης των συμφερόντων της ενώ αξιοποιεί τη ναζιστική δράση τους με τον ακραίο εθνικισμό και τη δήθεν αλληλεγγύη και ρίχνει δίχτυα ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων, ανέργων κλπ.

Τόσο η ίδια η Χρυσή Αυγή όσο και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή της εντάσσονται στους σχεδιασμούς στήριξης της εξουσίας του κεφαλαίου και αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, σημείωσε ο Χρήστος Κατσώτης. 

Πρόσθεσε ότι το αστικό κράτος έχει το νομικό πλαίσιο για ν’ αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής, αλλά με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 8 χρόνια συνεχίζεται η δίκη και δεν υπάρχει οριστική και αμετάκλητη απόφαση καταδίκης, που θα απέκλειε τη συμμετοχή του ναζιστικού μορφώματος στις εκλογές.  

Ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα του μπορεί να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τέτοια κόμματα, κατέληξε, για το θέμα ο Χρήστος Κατσώτης. 

Όσον αφορά το υπόλοιπο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κομμουνιστής βουλευτής τόνισε πως ενισχύει την κυβερνησιμότητα της Τοπικής Διοίκησης ώστε να περνάει ανεμπόδιστα την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής εξουσίας. Αυτόν τον στόχο διευκολύνουν οι ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα στις Οικονομικές Επιτροπές των δήμων να αποφασίζουν για οικονομικούς προϋπολογισμούς και τεχνικά θέματα, και όχι τα δημοτικά Συμβούλια. Ενισχύει τη λήψη αποφάσεων με πλασματικές πλειοψηφίες, ενώ εμποδίζει το έργο της μειοψηφίας από την οποία ζητά να καταθέτει μελέτες και εισηγήσεις σε θέματα που διαφωνεί με την πλειοψηφία. 

Επίσης με το άρθρο 11 σε περίπτωση άρνησης ψήφου, αυτές δεν υπολογίζονται στην καταμέτρηση και η λήψη της απόφασης γίνεται επί των παρόντων σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι παρατάξεις που διαφωνούν.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο με όλες αυτές τις διατάξεις, τις οποίες και θα καταψηφίσει, ενώ κατήγγειλε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα σε αυτές τις ρυθμίσεις, δίνοντας ανοχή στις κυβερνητικές προθέσεις. 

Για τον Δήμο Ξάνθης, ζήτησε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στο δήμο όπως και οι υπηρεσίες αποκομιδής που πρόκειται να ανατεθούν σε ιδιώτες, ενώ αναφέρθηκε και στην τροπολογία του ΚΚΕ για το έκτακτο επίδομα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις