Διεθνή

Ποιος θυμάται την Ραζάν;

Την ώρα που ο «καλός» και «ελεύθερος» κόσμος της Δύσης ξεπλένει τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη, με την κατασκευασμένη «λάμψη» της Eurovision, εμείς θυμηθήκαμε την ιστορία της Ραζάν Αλ Ναζάρ.

Την ώρα που ο «καλός» και «ελεύθερος» κόσμος της Δύσης ξεπλένει τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη, με την κατασκευασμένη «λάμψη» της Eurovision, εμείς θυμηθήκαμε την ιστορία της Ραζάν.

Η Ραζάν Αλ Ναζάρ έζησε μόλις 21 χρόνια.

Τη θυμόμαστε, επαναλαμβάνοντας, με λίγα λόγια επιπλέον, ότι είχαμε γράψει όταν δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό η Ραζάν Αλ Ναζάρ, τον Ιούνιο του 2018.

Η Ραζάν ήταν το 123ο θύμα των Παλαιστινίων από τις 30 Μαρτίου του 2018.  Από τότε ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από την ισραηλινή πολεμική μηχανή έχει φτάσει τουλάχιστον τους 293.  

Η Ραζάν έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της να περιθάλψει έναν διαδηλωτή

Η Ραζάν φορούσε τη λευκή στολή των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, όταν οι φονιάδες του ισραηλινού στρατού της τρύπησαν το στήθος με μια σφαίρα, ανατολικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε, τότε,  ότι τα αρχικά ευρήματα από την έρευνα για τον θάνατο από  σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών έδειχναν ότιδεν πυροβολήθηκε σκοπίμως!

Η Ραζάν, πριν της αφαιρέσουν τη ζωή, είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου 2018, όταν έπεσε γιατί έτρεχε να περιθάλψει έναν ακόμα τραυματισμένο διαδηλωτή και είχε λιποθυμήσει δυο φορές από εισπνοή χημικών.

Η Ραζάν κηδεύτηκε με την παρουσία χιλιάδων Παλαιστινίων και ο πατέρας της κρατούσε τη λευκή στολή της που είχε κηλίδες από αίμα

Η Ραζάν θα είναι ένα ακόμα πρόσωπο – σύμβολο του παλαιστινιακού λαού στο ατελείωτο σύγχρονο «Άουσβιτς» που έχει στήσει το ισραηλινό κράτος με τους συνενόχους συμμάχους της «πολιτισμένης» «διεθνούς κοινότητας». 

Η Ραζάν, με τη ζωή και το θάνατο της, βίωσε την μαρτυρική και ηρωική ιστορία της Παλαιστίνης, διεκδικώντας – επιτέλους – δικαίωση. 

Η Παλαιστίνη στο πρόσωπο σου, Ραζάν.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

*To σκίτσο στην κεντρική φωτογραφία (πάνω δεξιά) είναι του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου, Κάρλος Λατούφ, για την Ραζαν.

 

(Επισκέψεις: 3.442 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend