Διεθνή

Δεν δολοφονήθηκε «σκοπίμως» η Ραζάν Αλ Ναζάρ!

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αρχικά ευρήματα από την έρευνα για τον θάνατο της 21χρονης Παλαιστίνιας Ραζάν Αλ Ναζάρ, που σκοτώθηκε από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών, δείχνουν ότι δεν πυροβολήθηκε σκοπίμως!

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας του παλαιστινιακού θύλακα και αυτόπτες μάρτυρες, η 21χρονη Ραζάν αλ Νατζάρ, μια εθελόντρια νοσηλεύτρια, έπεσε νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή, καθώς κινήθηκε προς τον φράκτη ασφαλείας, ανατολικά της πόλης Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ επιχειρούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές. 

Η Ραζάν Ναζάρ εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών. Διαβάστε για τη δολοφονία της Ραζάν Αλ Ναζάρ εδώ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι Παλαιστίνιοι μαχητές επιτέθηκαν στους στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με πυρά και μια χειροβομβίδα. «Μια αρχική έρευνα για το περιστατικό (…) έδειξε ότι ένας μικρός αριθμός σφαιρών ερρίφθησαν (…) και κανένας πυροβολισμός δεν στόχευσε σκοπίμως ή απευθείας (την Ναζάρ)», υπογραμμίζει μέρος της σύντομης ανακοίνωσης που εξέδωσε. 

Η έρευνα συνεχίζεται, πρόσθεσε η ανακοίνωση και τα ευρήματα θα εξεταστούν από ανώτερους διοικητές και έπειτα θα μεταβιβαστούν σε στρατιωτικούς εισαγγελείς.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ – Το σκίτσο είναι του Βραζιλιάνου σκιτσογράφου Κάρλος Λατούφ 

(Επισκέψεις: 252 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend