Αθλητισμός

«Σκοτώνουν» τους ποδοσφαιριστές

Πριν από 15 χρόνια, η FIFA και η UEFA, είχαν υποσχεθεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό, ότι θα έρθει κάποια στιγμή, κυρίως στην Ευρώπη, που δεν θα υπάρχει, ούτε μια μέρα χωρίς ποδόσφαιορ.

Σήμερα, παρακολουθώντας τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό Χάρτη, πράγματι διαπιστώνουμε, ότι δεν υπάρχει σχεδόν μέρα, χωρίς ποδοσφαιρικό αγώνα.

Στην Ευρώπη δε, τα πράγματα δείχνουν ότι, έχουν ξεπεράσει κάθε λογική ( εθνικά πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά κύπελλα, φιλικά )… Αν σε αυτά προσθέσει κανείς τις καθημερινές προπονήσεις, και τις μετακινήσεις ( αεροπλάνο – αυτοκίνητο ), δεν χρειάζεται μεγάλη εξυπνάδα, για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της κούρασης, των πρωτοκλασάτων κυρίως παικτών, που σπάνια έχουν τη δυνατότητα πραγματικής ξεκούρασης. Δυστυχώς , για τους ποδοσφαιριστές, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του «προϊόντος» παγκοσμίως, είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδιοκτητών- μετόχων της ομάδας, που έχουν τον έλεγχο του ποδοσφαίρου, μέσα από το οποίο κερδίζουν από διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, προβολή χορηγών, εισιτήρια, κλπ, κλπ.

Όλα αυτά στηρίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα, στον εργαζόμενο ποδοσφαιριστή. Από αυτόν εξαρτώνται τα πάντα, δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος αλλάζουν χέρια σε καθημερινή βάση, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα. Μαθαίνουμε κατά καιρούς διάφορα, κυρίως για το στοίχημα, ότι βάλανε τον τάδε φυλακή κλπ. κλπ. Όλα αυτά είναι «σε κουβέντα να βρισκόμαστε»…

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι η μεγαλύτερη ΝΟΜΙΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Ελέγχεται μόνο σε περιπτώσεις που κινδυνεύουν συμφέροντα, μεγάλων κρατών. Στα πόδια του ποδοσφαιριστή, αλλά και γενικότερα του αθλητή στηρίζεται ο επαγγελματικός αθλητισμός. Είναι «λογικό» λοιπόν, να είναι πάντα σε φόρμα η απόδοση του. Πως θα γίνει κάτι τέτοιο, όταν είναι κόντρα στη φύση; Η λύση λοιπόν είναι μία, τα ΦΑΡΜΑΚΑ, μέσα από τα οποία αντιμετωπίζεται κόπωση, και έτσι μπορεί ο προπονητής να συνεχίσει το πρόγραμμα του.

Αυτό όμως έχει τρομαχτικές συνέπειες στην υγεία γενικά των αθλητών, για τους οποίους, κανένας δεν ενδιαφέρεται, ούτε και οι ίδιοι οι αθλητές. Γιατί τα συμβόλαια είναι μεγάλα, τα χρήματα είναι πολλά. Εννοείται ότι τη ζημιά την πληρώνει πάντα ο αθλητής, με σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του. Τα «αφεντικά» θα είναι πάντα κερδισμένα…

(Visited 4 times, 1 visits today)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend