Βιντεοθήκη Κοινωνία

Πλεύρης κατά… εμβολίου και κατά της… υποχρεωτικότητας! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε και ακούστε τις προ δεκαετίας τοποθετήσεις του νυν Υπουργού Υγείας για το εμβόλιο της γρίπης

Αυτόν έκανε Υπουργό Υγείας σε περίοδο πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απολαύστε το παραλήρημα του ακροδεξιού Πλεύρη (τότε με την μπούργκα του ΛΑ.ΟΣ) κατά του εμβολίου της γρίπης.

Απολαύστε και τα τότε κηρύγματά του κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, την οποίας σήμερα είναι… σημαιοφόρος.

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει. 

“Μου δόθηκε η εντύπωση ενός απόλυτα πατερναλιστικού προτύπου της Ιατρικής. Έβλεπα επιστήμονες που ήταν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι να πείσουν τον κόσμο για τον εμβολιασμό” (σημειώνεται πως ανάμεσά τους ήταν ο κ. Τσιόδρας).

“Και να προσπαθούν να τον πείσουν με ένα φοβικό συναίσθημα, όταν έχουμε ένα καινούργιο σκεύασμα μη δοκιμασμένο, στα όρια των πειραματικών ελέγχων, δεν είχαν γίνει όλες οι κλινικές φάσεις, αποφάσισε ο ΠΟΥ να τεθεί σε κυκλοφορία πιο γρήγορα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχαν κάποιες προϋποθέσεις. Ακούγαμε επιστήμονες να βγαίνουν και να λένε είναι εγκληματική αμέλεια αν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο χωρίς να μπορούν να απαντήσουν ποια είναι αυτή η αναγκαιότητα. Είμαστε στη φιλελεύθερη πολιτική ότι ο ασθενής αποφασίζει τι θέλει να κάνει και δεν θα πιέζεται”.

Μένει να δούμε αν ο κ. Πλεύρης με τον νέο του ρόλο σαν υπουργός Υγείας και ως πολιτική επιλογή του ιδίου του πρωθυπουργού, θα επαναδιατυπώσει τις τότε αναφορές του, ή αν θα “ξεχάσει” το παρελθόν όπως έχουν πράξει και άλλοι πολιτικοί του ευρύτερου πολιτικού χώρου από τον οποίο έχει αναδυθεί ο κ. Πλεύρης.

Σημειώνεται τέλος πως ο κ. Πλεύρης έχει ζητήσει προ ημερών και υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και στους εκπαιδευτικούς, κάτι που θα δούμε αν θα υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

(Επισκέψεις: 9.986 φορές, όπου 4 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend