Ειδήσεις από τον πλανήτη Γη (των ΗΠΑ)

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Χωρίς κατηγορία • 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αναμένοντας τις ανακοινώσεις του προέδρου των ΗΠΑ θυμηθήκαμε το ποίημα Χάρολντ Πίντερ με τίτλο «Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική». Όλα συγκλίνουν σε ένα: Ο Ομπάμα θα ανακοινώσει πόλεμο, στην περιοχή του Ιράκ και της Συρίας, αφού έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που ήδη έχουν δηλώσει πως θα στείλουν όπλα στους Ιρακινούς και τους Κούρδους, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Το Ισλαμικό Κράτος και οι αποτρόπαιες πράξεις του είναι το τυπικό επιχείρημα. Τα συμφέροντα στην περιοχή είναι πολλά και γνωστά. Δεν απέκτησαν «ξαφνικά» οι Αμερικανοί ευαισθησία, έχουν φυτέψει και ανεχτεί χούντες και χούντες, αρκεί να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους. Έχουν έρθει σε συναλλαγή με ακραίες, όπως μετά τις ονομάζουν, οργανώσεις στη Μέση Ανατολή και αλλού.

 Οι ΗΠΑ για ΙΡΑΚ – ΣΥΡΙΑ κι ολόκληρο τον κόσμο…

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται  στους New York Times και και την Washington Post συγκλίνουν στο γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα ετοιμάζεται να εγκρίνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία, μέρος της οποίας ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Χτες ο Ομπάμα συναντήθηκε με την ηγεσία του Κογκρέσου και σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις του. Μαζί του οι Βρετανοί, οι Γερμανοί, οι Ισραηλινοί παράγοντες, που έχουν αναλάβει κι αυτοί ρόλους τιμητών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι αμερικανικές επιδρομές στο Ιράκ συνεχίζονται, ώστε να φανεί η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ. Οι ταλαιπωρημένοι λαοί του Ιράκ και της Συρίας γνωρίζουν τι σημαίνει «βοήθεια» τέτοιου τύπου από τις ΗΠΑ και τη Δύση.

Ο Χάρολντ Πίντερ έγραφε τον Ιανουάριο του 2003:«Να τοι πάλι, /οι Γιάνκηδες παρελαύνουν πάνοπλοι/ Με τα χαρούμενα τραγούδια τους/Καθώς διασχίζουν καλπάζοντας το μεγάλο κόσμο/Δοξάζοντας το Θεό της Αμερικής.

Τα χαντάκια ξεχείλισαν από νεκρούς/Αυτούς που δεν μπόρεσαν ν’ ακολουθήσουν/ τους άλλους που αρνήθηκαν να τραγουδήσουν/ Αυτούς που χάνουν τη φωνή τους/ Αυτούς που ‘χουν ξεχάσει το σκοπό.

Οι καβαλάρηδες έχουν μαστίγια που κόβουν. Το κεφάλι σου κατρακυλάει στην άμμο/Το κεφάλι σου είναι μια λίμνη στη λάσπη/Το κεφάλι σου είναι ένας λεκές στη σκόνη/τα μάτια σου είναι βγαλμένα και η μύτη σου/Μυρίζει μονάχα την μπόχα των νεκρών/ Κι ο νεκρός αέρας είναι ζωντανός παντού/Απ’ τη μυρωδιά του θεού της Αμερικής»….

                                                                                                                                                                                                                       Επιμέλεια – Κείμενα: Γεράσιμος Χολέβας

 

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email