Απόψεις

Πετάει πετάει ο γάιδαρος,αρκεί να είναι μνημόνιο…

 

Το κατάντημα των ΜΜΕ εδώ και καιρό είναι γνωστό και στην τελευταία γωνιά αυτής της χώρας.

Σαν κερασάκι όμως στην τούρτα της ξεφτίλας των τελευταίων χρόνων ήρθε να προστεθεί η δήλωση του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το ταμείο “εκπαίδευσε” Έλληνες δημοσιογράφους και όχι μόνο, για να… πείσουν τον κόσμο περί της αναγκαιότητας των μνημονίων.

Υπάρχει μάλιστα και ολόκληρη λίστα με τα παπαγαλάκια που πέταξαν μέχρι την “Μεγάλη Βρετάνια”, για να μάθουν να κάνουν καλά το θεάρεστο έργο τους.

Σε κάποιο δωμάτιο κλεισμένοι σαν ζευγαράκι, ΔΝΤ και παπαγάλοι, δώσαν όρκους αιώνιας εξαπάτησης του Έλληνα τηλεθεατή, που φευ είναι πάνω από όλα ψηφοφόρος.

Αυτό είναι όλο το ζουμί άλλωστε, ψήφος και τα κεφάλια μέσα…

Είναι γνωστός ο όρος δωσιλογισμός, σήμερα όμως με την… εξέλιξη της τεχνολογίας εκσυγχρονίζεται.

Δεν χρειάζεται να γερμανοντυθείς ή να βάλεις κουκούλα,αρκεί να διαβάσεις καλά αυτά που σου γράφει το “ότο-κιού” της απέναντι κάμερας.

Αρκεί να προετοιμαστείς στο καμαρίνι σου την ώρα που σε μακιγιάρουν ώστε να παίξεις καλά το ρόλο σου, ακόμη και να δακρύσεις αν απαιτηθεί.

Και το κορόιδο τηλεθεατής-ψηφοφόρος να το “χάψει” και να αποδεχτεί όλα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα να παρθούν για να τον…σώσουν.

Είσαι όμως δημοσιογράφος εσύ τότε ή ένας λακές;

Ένας υπηρέτης της ενημέρωσης ή ένας τσανακογλείφτης;

Ένας μαχητής της υπεράσπισης της αλήθειας ή ένας υπηρέτης δύο,τριών ή περισσοτέρων αφεντάδων αν χρειαστεί;

Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό γιατί δεν πρόκειται να το απαντήσει κανείς από δαύτους, μιας και σημασία δεν έχει το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ που έχει γίνει κουρελόχαρτο πολλές φορές,αλλά τα μηδενικά που ίσως προστεθούν στον καταθετικό τους λογαριασμό,όταν κλείσει η δουλειά κι επιτευχθεί ο στόχος.

Τα μνημόνια βλέπετε ήταν αναγκαία, από το “λεφτά υπάρχουν” μέχρι τους διαδρόμους των οργίων του Στροσκάν.

Από τις κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας Παπαδήμου, μέχρι αυτής των Σαμαρά Βενιζέλου.

Στρώθηκε το έδαφος από το πες-πες κάτι θα μείνει των δελτίων των 8 ή των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών για να εκφραστεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο το δόγμα του σοκ ή κατά το Ελληνικότερο, “σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω”.

Όμως για να ολοκληρωθεί το έγκλημα πολλές φορές δε φτάνει μόνο ένας.

Εκτός από “δημοσιογράφους” προστίθενται και διάφοροι άλλοι ειδικοί περί των οικονομικών, καθηγητές πανεπιστημίων, που το ανέλυαν το πράγμα μέχρι τελευταίου ευρώ για να βγει σωστό το πεσκέσι της πληρωμής.

Ποιος τους ανακήρυξε όλους αυτούς σωτήρες μας δεν έχει καμιά σημασία.

Η πλύση εγκεφάλου έπρεπε να πετύχει και πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο.

Ακόμη και σήμερα, μετά από έξι καταστροφικά χρόνια οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, όποιος τολμήσει να πει ότι το χρέος δεν είναι του λαού αλλά του κεφαλαίου, πέφτουν να σε φάνε.

Ακόμη και απλός κόσμος που κανένα συμφέρον δεν έχει από την πολιτική των μνημονίων, τρέμει αν του πεις ότι δεν έχει θέση μέσα σε μια λυκοφωλιά και σου λέει ότι ακόμη και πόλεμος με την… Αλβανία μπορεί να γίνει αν φύγουμε από ΕΕ και ευρωζώνη.

Εκεί φτάσαμε.

Πρέπει όμως να δοθούν απαντήσεις στις καταγγελίες Ρουμελιώτη, τα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ να απαιτήσουν να δοθεί στη δημοσιότητα αυτή η λίστα για να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, έστω και τώρα, για μια ηθική δικαίωση βρε αδερφέ.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, ή λέτε τελικά πάλι να μας μείνει μόνο το…πήδημα;

(Visited 1 times, 1 visits today)
ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση στα Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Με το σκίτσο ασχολείται από το 1987. Δημοσίευε στις εφημερίδες Οδηγητής, Αναγνώστης και από το 1990 μέχρικαι το 2013 καθημερινά στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Νέα Οικολογία, Διαβάzω και Στίγμα καθώς και στο ηλεκτρονικό περιοδικό για το μηχανοκίνητο αθλητισμό “Go magazine”. Επίσης σκίτσα του δημοσιεύονται στο διαδυκτιακό περιοδικό "ημεροδρόμος" και στο site “Εργατικός αγώνας” Ασχολήθηκε με την εικονογράφηση βιβλίων, καθώς και με την φιλοτέχνηση αφισών. Εχει εκδώσει το λεύκωμα ΄΄Οικολογικά΄΄ που περιλαμβάνει σκίτσα αποκλειστικά γύρω από την οικολογία και το περιβάλλον και την ανθολογία ΄΄Σκίτσα και ημέρες΄΄. Σκίτσα του έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε μόνιμη βάση στο Ισπανικό μουσείο του χιούμορ΄΄fene΄΄. Είναι τακτικό μέλος της Ενωσης Συντακτών Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) από το 1998.

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend