Πολιτισμός

Πέντε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής»

Οι νικητές των πέντε διπλών προσκλήσεων, για τη μουσικοθεατρική παράσταση  «Ως την άκρη της κλωστής», σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας «Ιδέα», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (8 το βράδυ), στο Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς), έχουν ενημερωθεί. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση του «Ημεροδρόμου» .

***

Πέντε διπλές προσκλήσεις για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής», σε σκηνοθεσία της Θεατρικής Ομάδας «Ιδέα», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (8 το βράδυ), στο Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς).

Μετά την μεγάλη επιτυχία και την εξαιρετική αποδοχή από το κοινό, η καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ έχει μεταφερθεί στο Kremlino. Η μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής» βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού. Δύο νέοι ηθοποιοί, ο Γιώργος Κισσανδράκης και η Νάντια Μαργαρίτη με τη χρήση τεχνικών σωματικού και αφηγηματικού θεάτρου, μαζί με ένα πλέγμα μουσικών και εικαστικών αφηγούνται την ιστορία ενός ξεχωριστού ζωγράφου, ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις του, σημάδια ανεξίτηλα από την παιδική του ηλικία και την απεγνωσμένη ανάγκη του να συναντήσει το πρόσωπο της Ελευθερίας μιας γυναίκας που συναντά μονάχα στα όνειρά του.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Παύλος είναι ζωγράφος. Ζει με την φαντασία του σε ένα σουρεαλιστικό σύμπαν, στο σύμπαν των ίδιων των δημιουργημάτων του, και μοιάζει να ισορροπεί ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, την πραγματικότητα των ονείρων του και αυτή που του επιβάλλει η ίδια η ζωή. Προσπαθεί σχεδόν εμμονικά να ακολουθήσει το νήμα της κλωστής που θα τον κρατήσει ζωντανό και που η άλλη άκρη του καταλήγει στον έρωτα.

«Αν αναλογιστώ τις ώρες που έχω χαρίσει στην αδράνεια μπορεί και να τρελαθώ. Αν δεν είμαι ήδη τρελός… Θα μπορούσα να έχω ζήσει άλλη μια ζωή. Θα είχα ανακαλύψει όνειρα και θα αφιέρωνα τα χαμένα δευτερόλεπτα στο κυνήγι τους. Όμως σε αυτή την πόλη δε γεννιούνται όνειρα. Μόνο σου επιβάλλονται. Και ύστερα το γκρίζο χρώμα σου τα κλέβει λίγο πριν τα κάνεις δικά σου. Αυτός ο χειμώνας σε διαπερνά όσο καλα κι αν έχεις ντυθεί και παγώνει κάθε κύτταρό σου, διαλύει κάθε ψήγμα θέλησης».

akrh-ths-klwsths-3

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Ομάδα “Ιδέα” (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανδράκη και τη Νάντια Μαργαρίτη.
Κείμενο: Παντελής Κυραμαργιός
Σκηνικά – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδοροπουλου, Θανάσης Φωτεινιάς
Μουσική: Παντελής Κυραμαργιός
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κισσανδράκης, Νάντια Μαργαρίτη
Μουσικοί: Εύα Λαύκα (τραγούδι), Παντελής Κυραμαργιός (Πιάνο), Νικόλας Μαύρος (έγχορδα), Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρα)

«Ως την άκρη της κλωστής» είναι και ο τίτλος του πρώτου ολοκληρωμένου album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα, που περιλαμβάνει και το ομώνυμο διήγημα. Κυκλοφορεί από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.

Για τη συμμετοχή στην κλήρωση του «Ημεροδρόμου»

Ο «Ημεροδρόμος» προσφέρει πέντε διπλές προσκλήσεις για τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ως την άκρη της κλωστής»Για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση συμπληρώνετε τα στοιχεία σας ακριβώς από κάτω, μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 12 ώρα το μεσημέρι. Οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν μέσω της ηλεκτρονικής τους διεύθυνσης μετά τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου.  

(Επισκέψεις: 10 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend