Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πειραιάς: Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητο στο λιμάνι και τη χώρα

Με προμετωπίδα το αίτημα για καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε συγκέντρωση στην πλατεία Αλεξάνδρας, καταγγέλλοντας την παρουσία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» στον φαληρικό όρμο.

Με προμετωπίδα το αίτημα για καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης προχώρησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε συγκέντρωση στην πλατεία Αλεξάνδρας, καταγγέλλοντας την παρουσία του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford» στον φαληρικό όρμο.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν σωματεία και φορείς του Πειραιά, μεταξύ των οποίων η ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά, οι Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ και η ΕΛΜΕ Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη και το λιμάνι.

 

Γ. Καλαμαράς: Στον Πειραιά και σε όλη τη χώρα οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι

 

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση ο Γιώργος Καλαμαράς, αναπληρωτής γγ του ΕΚ Πειραιά, είπε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε εδώ για άλλη μία φορά το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά σωματεία και συνδικάτα, φοιτητές, άλλοι φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος για να διατρανώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι στον Πειραιά και σε όλη τη χώρα οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι.»

Πρόσθεσε ότι «οι βόλτες των ΝΑΤΟικών φονιάδων από άκρη σε άκρη στη χώρα, η μετατροπή της Ελλάδας σε μία απέραντη ΝΑΤΟική βάση, από τη Σούδα μέχρι την Αλεξανδρούπολη, συνολικά οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και σχεδιασμοί με την υπογραφή και τη συμφωνία όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο τον λαό μας σε επικίνδυνα σχέδια.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία, οι επεμβάσεις όπου Γης για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των αστικών τάξεων κάθε χώρας μόνο δεινά φέρνουν για τους λαούς.»

Σημείωσε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της ευρωατλαντικής συμμαχίας, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες στην υλοποίηση αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών.»

Ο Γ. Καλαμαράς σημείωσε επίσης ότι «το φιλόξενο για τους ιμπεριαλιστές κράτος, ο “ξένιος ΔΙΑΣ” που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση για τα ζουμπουρλούδικα ναυτάκια των Αμερικανών, παραμένει αφιλόξενο και εχθρικό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.»

Τόνισε ότι «η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Να δυναμώσει το κίνημα που θα βάζει στόχο και θα αντιπαλεύει την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου. Που δεν θα συμβιβάζεται με τις δυσκολίες και την ίδια στιγμή θα τραβά μπροστά για νέες κατακτήσεις κόντρα στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό. Ο ίδιος ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Διαβεβαίωσε ότι σ’ αυτόν τον αγώνα «το Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα συνεχίσει να είναι το αποκούμπι των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε το χέρι σε όποιον αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει και η σημερινή κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή όμως δεν θα επιτρέψουμε ο Πειραιάς να γίνεται διαρκώς το αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που κυβερνούν και κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Διατρανώνουμε για άλλη μια φορά, ότι εδώ οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι.»

Ξεχωριστή στιγμής της συγκέντρωσης ήταν όταν διαδηλωτές άναψαν πυρσούς φωτίζοντας το μεγάλο πανό που έστελνε το μήνυμα ότι οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά και απαιτούσε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το λιμάνι του Περαιά είναι ο τρίτος σταθμός του ταξιδιού του αεροπλανοφόρου στην περιοχή και η παρουσία του εντάσσεται στο πλαίσιο της σύσφιξης της «στρατηγικής» σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας και της εμβάθυνσης της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που μόνο δεινά επιφυλάσσουν για τον λαό. 

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις