Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πέφτουν σοβάδες και οροφές στα σχολεία και η κυβέρνηση “αξιολογεί” τους εκπαιδευτικούς! – Νέα περιστατικά στο Μαρούσι και τον Αγ. Δημήτριο

Δεν σταματούν να πέφτουν οι σοβάδες και οι οροφές – ευτυχώς, αλλά μόνο από τύχη, όχι ακόμα πάνω στα παιδιά..

Δεν σταματούν να πέφτουν οι σοβάδες και οι οροφές – ευτυχώς, αλλά μόνο από τύχη, όχι ακόμα πάνω στα παιδιά μας! 

Αλλά δύο περισταστικά  έγιναν γνωστά σήμερα και αφορούν στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου και στο Ειδικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου. Και αυτό ενώ ήδη για το Δημοτικό Σχολείο του Βόλου έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για ανάλογο περιστατικό. 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 3 Απρίλη σοβάς αποκολλήθηκε από το ταβάνι αίθουσας του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου, εν ώρα μαθήματος και έπεσε, ευτυχώς, σε αδειανό θρανίο!

Καταγγέλλοντας το συμβάν, η ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το περιστατικό αυτό αναδεικνύει για ακόμα μια φορά πως τα μέτρα για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία δεν είναι “επιλέξιμο έργο” καθώς δεν αποφέρουν κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους βιομήχανους.

Αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την κατάσταση στα σχολεία, αλλά και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που βάζουν πλάτη και υλοποιούν αυτή την εγκληματική πολιτική. Όλοι μαζί ψηφίζουν νόμους που δίνουν δεκάδες δισ. στους επιχειρηματικούς ομίλους, όλοι τους προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι η πολυδιαφημισμένη… πράσινη ανάπτυξή τους είναι και δική μας, την ώρα που και στα σχολεία η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Την ίδια στιγμή (για να αναφερθούμε στην “ανάπτυξή” τους) που στο Μαρούσι θα γίνουν επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση καζίνο, που η υπουργός Παιδείας, σε φιέστες στα σχολεία, ανακοινώνει το πέρασμα …στην ψηφιακή εποχή, στα ίδια σχολεία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί,  κινδυνεύουν να τους πέσει το ταβάνι στο κεφάλι!

Φτάνει πια! Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Σήμερα που η επιστημονική γνώση και η τεχνολογία μπορούν να διασφαλίσουν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα σχολεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό όλης της σχολικής κοινότητας, απαιτώντας εδώ και τώρα να υπάρξουν μέτρα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία!

Καλούμε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να παλέψουν για τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες μας, ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας στη λογική του κόστους – οφέλους».

Ένα ακόμη περιστατικό πτώσης δομικών υλικών σε σχολείο, σημειώθηκε σήμερα.

Αναγνώστες του 902.gr  εικόνες από το Ειδικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, σε ένα ακόμη περιστατικό που αναδεικνύει το εκρηκτικό ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών υποδομών.

ΗΣτέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας με τους εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι το συμβάν, αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα ασφαλείας τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, το οποίο εκτός από την σοβαρότητά του, λαμβάνει και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι πρόκειται για Ειδικό Σχολείο. Να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές του σχολείου είναι για 50 παιδιά και αυτή την στιγμή, φοιτούν 83 παιδιά, σε μια ακόμη ένδειξη των σοβαρών ζητημάτων που υπάρχουν όσο αφορά τις σχολικές υποδομές της ειδικής Αγωγής.

Κατήγγειλε, επίσης, τον εκπρόσωπο του Δήμου, που ήρθε να επιθεωρήσει την ζημιά, ο οποίος σύμφωνα με όσα της μετέφεραν οι εκπαιδευτικοί, τους είπε ότι το το ταβάνι είναι από μαλακό υλικό και δεν θα προκαλέσει τραύμα σε κάποιον…!

Στο μεταξύ η κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει να εξαπολύει απειλές στους εκπαιδευτικούς που αρνούνται να συμμετάσχουν στην υποκριτική και επικίνδυνη διαδικασία της “αξιολόγησης”! 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις