Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πάτρα: Μήνυμα νίκης έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και λαϊκού κόσμου, που ήταν περισσότερος από προηγούμενες φορές, η μαχητικότητα και ο παλμός της συγκέντρωσης..

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και λαϊκού κόσμου, που ήταν περισσότερος από προηγούμενες φορές, η μαχητικότητα και ο παλμός της συγκέντρωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το βράδυ της Τετάρτης στην Πάτρα, έστειλε σαφές μήνυμα επανεκλογής της σημερινής αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Έστειλε επίσης μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση.

 
 

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων βρέθηκαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, που συναντήθηκαν όλο προηγούμενο διάστημα στους αγώνες της Δημοτικής Αρχής και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Άλλωστε, στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και στην Περιφέρεια βρίσκονται εκατοντάδες αγωνιστές που έχουν συμβάλει στις μάχες για το μεροκάματο, για τα προβλήματα στην Υγεία, στην Παιδεία, για κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών ανθρώπων. 

Ήταν εκεί γυναίκες λαϊκών οικογενειών που έχουν δει την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής να βοηθήσει τα ζευγάρια με την ένταξη των παιδιών στην προσχολική αγωγή, με την δημιουργική απασχόλησή τους το καλοκαίρι και όχι μόνο. Όπως επίσης και μαθητές, που είδαν στη δημοτική αρχή, στους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο και στην Περιφέρεια ένα στήριγμα στους αγώνες για τα μορφωτικά τους δικαιώματα, για τη ζωή που τους αξίζει.

«Εμπρός λαέ σήκωσε κεφάλι, με τον Πελετίδη δήμαρχο και πάλι», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά όπως και «οι δύο θητείες ήταν η αρχή, ξανά με Πελετίδη δημοτική Αρχή».

Το «παρών» έδωσαν ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας, τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος είναι και βουλευτής Αχαΐας και Λουκάς Αναστασόπουλος.

Η δημοτική αρχή βγήκε μπροστά, κόντρα στις δυσκολίες 

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη του λαού της Πάτρας αλλά και της Δημοτικής Αρχής στον πληττόμενο από τις πλημμύρες λαό της Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος κάλεσε να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή ο λαός της πόλης, συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα την προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και τις επόμενες μέρες.

Στάθηκε στην πορεία που έχει η δημοτική Αρχή εννέα χρόνια τώρα, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες που συνάντησε από τις Κυβερνήσεις ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.α., όπως και των τοπικών τους εκπροσώπων με τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν τα «δίπλωσε», βγήκε μπροστά, αγωνίστηκε για τη ζωή και το μέλλον του λαού, της νεολαίας του.

Στο επίκεντρό οι ανάγκες του λαού

«Όλα αυτά είναι που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε από την πλειοψηφία των δημοτικών αρχών σε όλη την Ελλάδα. Παντού υπάρχει η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, τα χίλια δυο εμπόδια για να γίνει ένα έργο που αφορά τις λαϊκές ανάγκες. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση λύσης των προβλημάτων, που μας έχουν υποδείξει με τη σειρά όλες οι κυβερνήσεις. Δηλαδή, δεν αποδεχόμαστε την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση, ούτε το διαρκές χαράτσωμα του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση. Δεν αποδεχόμαστε την κατεύθυνση υλοποίησης έργων αποκλειστικά με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, για να πληρούμε τα κριτήρια επιλεξιμότητας», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Αναφερόμενος στο έργο της Δημοτικής Αρχής στον κοινωνικό τομέα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, σε κάθε τι που αφορά την καθημερινή ζωή, υπογράμμισε πως όλα αυτά έγιναν επειδή πρώτο μέλημα ήταν οι ανάγκες και οι αγωνίες του λαού.

Αναφέρθηκε στο συνολικό αγώνα της Δημοτικής Αρχής, ακόμη και για να μην μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο, λέγοντας: «Ποτέ τα στρατόπεδα στην περιοχή μας να μη γίνουν βάσεις πολέμου, σε βάρος άλλων λαών. Πρέπει να υπηρετούν μόνο την άμυνα της πατρίδας μας. Εκφράζουμε και από εδώ τη στήριξή μας και την αλληλεγγύη μας για τη λύση των προβλημάτων τους, στους φαντάρους, τους υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, που υπηρετούν στα στρατόπεδα της περιοχής μας».

Σχετικά με την αντιπαράθεση με τους διεκδικητές της Δημοτικής Αρχής, τόνισε: «Αυτοί που φιλοδοξούν να πάρουν τη θέση του Δημάρχου, ήταν και είναι μακριά απ’ τις αγωνίες και τους αγώνες του πατραϊκού λαού. Τα κέντρα τους, αναγνωρίζοντας ότι είναι “αδύναμες” υποψηφιότητες, δεν επιδιώκουν σοβαρό διάλογο, αντιπαράθεση, αλλά επιλέγουν το δρόμο της προβοκάτσιας.

Όχι δεν θα αφήσουμε τον δήμο μας στη λογική “πάμε κι όπου βγει…”. Σε όσους ονειρεύονται να ζουν εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες των πατρινών, να έχουν πελάτες εμάς και τα παιδιά μας, δεν θα τους αφήσουμε κανένα περιθώριο. Επανεκλέγουμε δημοτική Αρχή τη “Λαϊκή Συσπείρωση”».

Και επεσήμανε: «Για είμαστε ήσυχοι ότι δεν θα έχουμε χαρατσώματα και από τον Δήμο, με ενοικίαση ακόμα και των δρόμων στους δημότες, με πανάκριβα παρκόμετρα, με επαναφορά των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, κατάργηση των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων, της δωρεάν πρόσβασης στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τη λειτουργία των πολιτιστικών δομών με ανταποδοτικότητα, το διπλασιασμό των τελών καθαριότητας.

Μπλοκάρουμε, με την επανεκλογή της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ως Δημοτική Αρχή, τις μούρες που έβαλαν στο περιθώριο τον λαό, για τα συμφέροντά τους.

Ενισχύουμε την επιλογή μας αυτή, ψηφίζοντας τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Παρίση. Συνεχίζουμε μαζί, υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα. Σ’ αυτόν τον ωραίο δρόμο δεν περισσεύει κανείς. Όπλο μας το δίκιο, η αλήθεια και ο αγώνας».

Μακριά από τις λαϊκές ανάγκες οι προτεραιότητες των περιφερειακών αρχών

Να συνεχιστεί η αλληλεγγύη στον λαό της Θεσσαλίας, κάλεσε από την πλευρά του και ο Σωτήρης Παρίσης, που κάλεσε σε επανεκλογή της δημοτικής αρχή και σχετικά με την «μάχη» στην Περιφέρεια, τόνισε, ότι η Δυτική Ελλάδα «αλλάζει» για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, από τις πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών.

Τόνισε ότι την ώρα που δαπανιούνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για έργα και παρεμβάσεις μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, όπως τα 15.000.000 ευρώ ενισχύσεων μόνο το 2023 για βιομηχανικές και ξενοδοχειακές μονάδες, απουσιάζουν για το λαό βασικές υποδομές και ανάγκες και πρόσθεσε:

«Αλλά σε όλα αυτά δεν ήταν, ούτε είναι μόνος του ο κ. Φαρμάκης. Την τετραετία που πέρασε η συναίνεση, που πρόσφεραν στη διοίκηση Φαρμάκη της ΝΔ οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (επίσημες και ανεπίσημες) ήταν αποκαλυπτική.

Στήριξαν και ψήφισαν μαζί τη λεγόμενη “απελευθέρωση” της ενέργειας, συνολικά έναν ενεργειακό σχεδιασμό που εκτίναξε την ενεργειακή φτώχεια και που μέσω της άναρχης επέκτασης τεράστιων φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις γόνιμης αγροτικής γης, βοσκοτόπια, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πολλαπλές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση στην Αχαΐα όπου παρέδωσαν τεράστιες εκτάσεις, αλλά και εκ ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων σε ανεμογεννήτριες. Στα βουνά περιμετρικά του Σκεπαστού, ανατολικά του Δροσάτου και της Γουμένισσας αλλά και βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, στο όρος Σκιαδοβούνι στον Ερύμανθο που αποτελεί περιοχή Natura, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανίου του Δήμου Πατρέων».

Κάλεσε, παράλληλα, να φτάσουν παντού τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μέσα στις επόμενες μέρες και επεσήμανε: «Ο λαός μας δεν πρέπει να ψάχνει διαφορές ανάμεσα στους επίσημους και ανεπίσημους ή δήθεν ανεξάρτητους εκλεκτούς των συστημικών κομμάτων. “Μόνοι τους και όλοι μας”, λοιπόν!

Η μόνη πραγματική διαφορά είναι να δυναμώσουμε παντού τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ. Να εκλέξουμε ξανά Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Αυτή είναι η μοναδική αγωνιστική επιλογή που μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες και η νεολαία της Πάτρας πέρα από το τι ψήφισαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές».

Πηγή: 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις