Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πάτρα: Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι (όχι ότι δεν ξέρουν), χρειάζεται να θυμίσουμε ορισμένα, για το..

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι (όχι ότι δεν ξέρουν), χρειάζεται να θυμίσουμε ορισμένα, για το ποιοι σήμερα, διεκδικούν τη Δημαρχεία, απέναντι στη Δημοτική Αρχή, που έχει σταθεί στο πλευρό του λαού, όλο αυτό το διάστημα, με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν ξανά οι κάλπες, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της παράταξης που υποστηρίζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, ο γνωστός Νικολόπουλος (με αντιλαϊκή δόξα και χυδαία γλώσσα την οποία και άλλοι… ζήλεψαν), ξεσπαθώνει για ακόμη μία φορά κατά του λαού!

Αφού σε διάφορα «καλέσματά» του θυμίζει ότι οι «κεντροδεξιοί» έπραξαν το «καθήκον» τους το 2019 στηρίζοντας τον τότε υποψήφιο που βρέθηκε απέναντι στη Δημοτική Αρχή, απαιτεί «καθαρές κουβέντες» για να γίνει το ανάποδο τώρα, προς όφελος του εκλεκτού του κυβερνώντος κόμματος, με το οποίο κατά τα άλλα… διαφωνεί.

Με απειλητική συμπεριφορά και αυταρχική λογική, καλεί το λαό σε μια επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής, να στηρίξει τον υποψήφιο που του προτείνει και τον εαυτό του ουσιαστικά, ενώ έχει «γράψει» χιλιόμετρα αντιδραστικής πορείας.

Για να μην ξεχνιόμαστε, λοιπόν, θυμίζουμε:

Ο κ. Νικολόπουλος, ήταν ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος Δήμαρχος το 1990, που τότε παρουσιαζόταν ότι θα είναι ο νικητής της εκλογικής μάχης. Από το βράδυ της Κυριακής του Οκτώβρη που έχασε την εκλογή, το κέντρο της Πάτρας καθάρισε μετά από τρεις μέρες, απ΄ τα καμένα περίπτερα που άφησε πίσω της η «επέλαση» των «Κενταύρων» της ΟΝΝΕΔ.

Εν συνεχεία, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τότε δημοτικού συμβουλίου (1/1/91), με τους μαθητές να βρίσκονται σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, στις 8 Γενάρη του 1991, απ’ το λοστό του τότε δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού Νικολόπουλου και προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Καλαμπόκα, έπεσε νεκρός ο Νίκος Τεμπονέρας, έξω από το ομώνυμο σχολείο σήμερα.

Ο δράστης τιμωρήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε ισόβια το 1993, εκτίοντας ποινή φυλάκισης ως το 1998.

Αυτό το λαμπρό παρελθόν (που δεν σταμάτησε βεβαίως εκεί), φαίνεται πως κάποιοι το ζήλεψαν, προκειμένου να υπηρετήσουν μαζί τα συμφέροντα όλων όσοι διαχρονικά στέκονται απέναντι στο λαό.

Σήμερα, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο Δήμο Πατρέων, εμφανίζεται και με συνέντευξή του ενωτικός προς όλους τους πατρινούς (μια σειρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν διατελέσει και δήμαρχοι ή έχουν θητεύσει σε άλλες θέσεις), ευχαριστώντας για τη στήριξη που του δίνουν (άρα και στο πρωτοπαλίκαρό του Νικολόπουλο), όπως και σε άλλους αντιδραστικούς που έχει στο συνδυασμό του, όπως και ο κ. Χρυσανθακόπουλος,

Το «δίδυμο» Νικολοπουλου – Χρυσανθακόπουλου, έχει διακριθεί, επίσης, ιδιαίτερα, στις βολές ενάντια του ίδιου του λαού, με απειλές, χυδαιολογία και άλλα παρόμοια. Μισεί και στρέφεται εναντίον κάθε εργατικής – λαϊκής διεκδίκηση και δεν το κρύβει, με κάθε ευκαιρία!

Γι’ αυτό δεν ξεχνιόμαστε! Κανείς να μην πέσει στην παγίδα! Κανένας λαϊκός άνθρωπος να μην επιτρέψει να χαμογελάσουν την Κυριακή, όλοι όσοι επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά απέναντί του! Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν χαριζόμαστε, δεν απειλούμαστε! Να μην χαμογελάσουν μετά τις κάλπες όσοι όσοι βρίσκονται σταθερά απέναντι από το λαό!

Και τέλος, δύο ερωτήματα που δεν τέθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ:

Πως και γιατί δέχεται ο ίδιος τέτοιες στηρίξεις, όταν καταγράφουν ένα τέτοιο παρελθόν;

-Σε ποιες θέσεις στο Δήμο σκέφτεται να αξιοποιήσει τους κ.κ. Χρυσανθακόπουλο και Νικολόπουλο, εφόσον εκλεγεί Δήμαρχος και ποια η συμφωνία τους;

Για όσους σήμερα επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή και στηρίζουν τους συγκεκριμένους αντιπάλους της, ας βγούνε να εξηγήσουν μόνοι τους γιατί το κάνουν και αν αυτά που λένε, στέκουν.

Ο λαός, η νεολαία του, έχουν καθαρό μέτωπο! Περπατούν με ψηλά το κεφάλι παρά τη φτώχεια και τις δυσκολίες που περνούν, για τις οποίες ευθύνονται, όλοι όσοι «τρώνε» από την πλάτη του! Ο λαός, έχει το δίκιο με το μέρος του γιατί απ’ αυτόν περνάνε όλα!

Γι’ αυτό, απάντηση αποτελεί η επανεκλογή του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη!

Για να έχει ξανά στο πλευρό του έναν πραγματικό σύμμαχο, μια Δημοτική Αρχή, απέναντι και σε όλους όσοι θέλουν να τον γυρίσουν σε ένα σκοτεινό παρελθόν!

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις