Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πάτρα: Διαμαρτυρία μετά μουσικής από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου – «Θέλουμε δημόσια, ελεύθερα και δημιουργικά σχολεία»

Οι μαθητές απαίτησαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την καλλιτεχνική και όχι μόνο εκπαίδευσή τους

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, λέγοντας «όχι» στην υποβάθμιση των σπουδών τους.

Με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε δημόσια, ελεύθερα και δημιουργικά σχολεία», στα πλαίσια και των Πανελλαδικών κινητοποιήσεών των Μουσικών Σχολείων, οι μαθητές απαίτησαν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την καλλιτεχνική και όχι μόνο εκπαίδευσή τους, σύγχρονες υποδομές και όχι σχολεία – κοντέινερ, δωρεάν μουσικά βιβλία κ.α.

Αυτά επεσήμαναν και στη συγκέντρωσή τους, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Το Μουσικό Σχολείο δεν είναι μόνο η τέλεια, αψεγάδιαστη εικόνα που παρουσιάζεται στις συναυλίες μας. Είναι κυρίως η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε σαν μαθητές, καθηγητές και γονείς, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να παράγουμε έργο, σε μια εποχή που η Κυβέρνηση υποβαθμίζει τη Δημόσια Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Αγωνιζόμαστε για το σχολείο που μας αξίζει! Για ένα σχολείο ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμό των οικονομικά αδύνατων μαθητών. Παλεύουμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας για ένα δημόσιο, ποιοτικό και δημιουργικό σχολείο. Παίρνουμε θέση και ενωνόμαστε κάτω από τα ίδια αιτήματα. Δεν αρκούμαστε στα λίγα!».

Το «παρών» στην κινητοποίηση των μαθητών έδωσε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Παιδείας, Κατερίνα Σίμου, που ανάμεσα σε άλλα, στο χαιρετισμό της τόνισε:

«Οι μαθητές του Μουσικού ελπίζουμε σύντομα να έχουν ένα σύγχρονο σχολείο με βάση τις ανάγκες τους, όπως διεκδικούν οι ίδιοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους. Μαθητές και γονείς διεκδικούν μαζί το σχολείο που σήμερα αξίζει στα παιδιά μας, κόντρα στη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου απ’ όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις. 

Χθες η κυβέρνηση με την κατάργηση των σχολικών επιτροπών που ψηφίστηκε στη Βουλή, δίνει άλλο ένα χτύπημα στο Δημόσιο σχολείο, στοχεύει στην κατηγοριοποίηση του και αποδεικνύει πως λογαριάζει τα παιδιά μας ως κόστος. Σήμερα οι μαθητές αποδεικνύουν πως αγωνίζονται και τραγουδάνε και μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται». 

 
 

Ακολούθησε πορεία με την κινητοποίηση να ολοκληρώνεται με συναυλία στην πλατεία. Οι μαθητές απαιτούν: «Σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές για τη διεξαγωγή των μουσικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων. ΟΧΙ πια στα containers. Αγορά και συντήρηση μουσικών οργάνων και εποπτικού υλικού. Δωρεάν σύγχρονα μουσικά βιβλία. Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς καθηγητών ειδικοτήτων και γενικής παιδείας όπως και έγκαιρη τοποθέτησή τους στις σχολικές μονάδες. Μοριοδότηση για την εισαγωγή των υποψηφίων μαθητών στις μουσικές και καλλιτεχνικές σχολές και πιστοποίηση του επιπέδου των μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών».

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Post
Filter