Κοινωνία

Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Γκαβέλας με παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πανηγύρισε η Ελλάδα, με τη σπουδαία νίκη του Θανάση Γκαβέλα.

Ο Θανάσης Γκαβέλας πραγματοποίησε σπουδαία κούρσα και με παγκόσμιο ρεκόρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στην κατηγορία Τ11! Ο Ελληνας αθλητής είχε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ και στον προκριματικό και πήγε ως ακλόνητο φαβορί στον τελικό, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.

Μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που είναι ο συνοδός του στον αγώνα, έκαναν εκπληκτική κούρσα και έσπασαν το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 10.88 από τον προκριματικό. Τεράστια επιτυχία για τον Γκαβέλα, που είναι ξάδερφος του Μεσογειονίκη Αρη Γκαβέλα, αλλά και για τον Γκαραγκάνη ο οποίος θυσίασε την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκειμένου να βοηθήσει τον Γκαβέλα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και να δικαιώνεται για την επιλογή του.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην διοργάνωση και το όγδοο μετάλλιο συνολικά καθώς η χώρα μας έχει κατακτήσει δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια.

(Επισκέψεις: 433 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend