Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Παραλήρημα από βουλευτή της ΝΔ: Πρόσφυγες οπλισμένοι από τον Ερντογάν στα σύνορα

Τι είπε ο Γιώργος Κωτσός, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή ανακαλύπτοντας πρόσφυγες με τούρκικα όπλα και συγχαίροντας τους..

Τι είπε ο Γιώργος Κωτσός, βουλευτής Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή ανακαλύπτοντας πρόσφυγες με τούρκικα όπλα και συγχαίροντας τους πολίτες που κάνουν τους …πολιτοφυλακες

Νέα διάσταση στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί εισβολής στα σύνορα έδωσε με ομιλία που έκανε στην Βουλή ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός. Μίλησε για πρόσφυγες που έχουν όπλα τα οποία του έδωσε ο Ερντογάν και ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιτίθενται σχεδόν ως στρατός στην ελληνική μεθόριο.

Στην τοποθέτησή του κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο Γιώργος Κωτσός, θέλησε να στηρίξει την ρητορεία περί εισβολής φροντίζοντας μάλιστα να την μετατρέψει από θεωρητικό σχήμα σε …πραγματικό πόλεμο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «τα σύνορα της πατρίδας μας που δέχονται μια ασύμμετρη απειλή υπό τις οδηγίες του καθεστώτος του Ερντογάν, που έχουν πλημμυρίσει τα ανατολικά μας σύνορα με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες -λαθρομετανάστες θα πω εγώ- απειλώντας τη χώρα μας». Υποστήριξε πως «πρέπει να είναι κλειστά τα σύνορά μας τη συγκεκριμένη περίοδο» και «να δείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία».

Δεν παρέλειψε να εξάρει την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «απέναντι σε αυτήν την εργαλειοποίηση αυτού του φαινομένου από τον Ερντογάν, ευτυχώς υπάρχει ένας σοβαρός και αποφασιστικός πρωθυπουργός, που στέκεται με παρρησία, που στέκεται με αποτελεσματικότητα απέναντι στο θέμα». Μάλιστα ευχήθηκε να υπήρχε στας σύνορα και ευρωπαϊκός στρατός λέγοντας πως «αυτό είναι και μια παθογένεια του γεγονότος ότι παραμένει ημιτελής η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, διότι πραγματικά αν είχε προχωρήσει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με γοργά και αποφασιστικά βήματα και είχαμε κοινή εξωτερική πολιτική σε πολλά ζητήματα, κοινή αμυντική πολιτική, δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο σήμερα».

Για το τέλος όμως τις ομιλίας του κράτησε το καλύτερο. Αναρωτήθηκε αν «θα μείνουμε στη λογική ότι οι μετανάστες λιάζονται και ξαφνικά εξαφανίζονται από τη χώρα μας και δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν;Μα, είναι εδώ. Είναι απέναντί μας. Τους βλέπουμε. Και δεν είναι μόνο ότι είναι απέναντί μας, είναι και επιθετικοί, χρησιμοποιούν και όπλα και υλικό που τους παρέχει η γείτονα χώρα και δημιουργούν τεράστια προβλήματα»!

Μάλιστα φρόντισε να εξάρει και τους …πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες να συνδράμουν το έργο του στρατού και της αστυνομίας και τα γνωστά φαινόμενα που έχουν καταγγελθεί. Δήλωσε ότι «θα πω συγχαρητήρια και στον Στρατό και στην Αστυνομία και στους συνοριοφύλακες και στο Λιμενικό, αλλά πάνω απ’ όλα και πέρα απ’ όλα, θα πω συγχαρητήρια στον ανώνυμο Έλληνα, στην ανώνυμη Ελληνίδα που στέκεται  στο πλάι όλων αυτών και που πραγματικά συνδράμουν για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας που έχουν έναν θεσμικό ρόλο είτε ανήκοντας στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φυλάττουν σύγχρονες Θερμοπύλες».

Μάλιστα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι ξέφυγε τόσο πολύ που δεν μπόρεσε να τον συνδράμει ούτε ο …Μάκης Βορίδης. Είναι χαρακτηριστικό πώς όταν ο βουλευτής του Μέρα 25 Κλέων Γρηγοριάδης ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δηλώσει αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του βουλευτή της, ο Μάκης Βορίδης, που είναι κάτι παραπάνω από γνωστές οι απόψεις του για τα ζητήματα αυτά, απέφυγε να τοποθετηθεί.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις