Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Πανθεσσαλική σύσκεψη στις 26 Νοέμβρη για την κλιμάκωση του αγώνα των πλημμυροπαθών

Στόχος η σύσκεψη να αποτελέσει σημαντικό βήμα στον συντονισμό του αγώνα που δίνουν οι πλημμυροπαθείς και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για να ορθοποδήσουν, για να μείνουν στον τόπο τους. 

Πανθεσσαλική σύσκεψη Σωματείων, Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, Επιτροπών Πλημμυροπαθών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοέμβρη, στις 12 μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Στόχος η σύσκεψη να αποτελέσει σημαντικό βήμα στον συντονισμό του αγώνα που δίνουν οι πλημμυροπαθείς και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής για να ορθοποδήσουν, για να μείνουν στον τόπο τους.  Για τον σκοπό αυτό, στη σύσκεψη θα συζητηθούν η συγκρότηση ενιαίου πλαισίου αιτημάτων που να καλύπτει όλους τους πληγέντες, η διαμόρφωση σχεδίου  δράσης και διεκδίκησης. 

Στο κάλεσμά του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας  τονίζει τα εξής: «Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δημοτικών αρχών.

Μέχρι σήμερα τα μέτρα στήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και δήμων είναι σχεδόν ανύπαρκτα σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα. Επιπλέον ένα μεγάλο μέρος των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε κι αυτή την πρώτη πενιχρή αρωγή (κατά μέσο όρο 3.796 ευρώ όσοι έχουν πάρει έως σήμερα) ενώ αποκλείονται από κάθε στήριξη περιπτώσεις όπως για παράδειγμα πλημμυρισμένα υπόγεια. Ουσιαστικές απαντήσεις, μέτρα και χρονοδιαγράμματα δεν υπάρχουν! Ελπίζουν να συνηθίσουμε αυτή την κατάσταση για να απογοητευτούμε και να παραιτηθούμε! Ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα έχει γίνει κυρίως από τον ίδιο τον κόσμο και την αλληλεγγύη του υπόλοιπου λαού και πολύ λίγο από την κρατική αρωγή.

Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στον δρόμο. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς αφού δεν είμαστε στις προτεραιότητές τους, δεν είναι στις προτεραιότητες ούτε η αποκατάσταση, ούτε η προστασία των ζωών μας, της περιουσίας μας. Προτεραιότητες έχουν τα διάφορα επιχειρηματικά σχέδια για νέα κέρδη στις πλάτες μας.

Δεν θα τους περάσει!!!  

Την ίδια ώρα που όλοι εμείς παλεύουμε για να σταθούμε στα πόδια μας, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμοι δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα:

– Με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να μην αποζημιώνονται στο 100% της καταστροφής τους.

– Με τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή σύμβασης να μην έχουν πάρει 2 μήνες μετά ούτε τα ψίχουλα (534 ευρώ) που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

– Ταυτόχρονα και ενώ ο χειμώνας είναι μπροστά μας, δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, για τον καθαρισμό ρεμάτων, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων αναχωμάτων και την ενίσχυσή τους, ώστε να μην έχουμε νέες καταστροφές.

– Καθώς επίσης απουσιάζει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας από μολυσματικές ασθένειες.

Τα προβλήματά μας είναι κοινά, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί! Εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τις ζωές μας!!!

Είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας, μέσα από τα Σωματεία, από τις Επιτροπές Πλημμυροπαθών στις γειτονιές, τους Αγροτικούς Συλλόγους στα χωριά μέσα από τους φορείς του κινήματος. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η προσπάθεια διεκδίκησης και συντονισμού. Τώρα είναι η ώρα να ανεβάσουμε την απαίτησή μας, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με τον κοινό αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης. Αγώνα για όλο τον λαό της περιοχής, γιατί κανείς μας δεν μπορεί να ζει σε μια αβεβαιότητα, ανασφάλεια, περιμένοντας πότε θα γίνει το νέο έγκλημα και να προσεύχεται να μην είναι ο “τυχερός”! Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με μια λογική “πάμε κι όπου βγει”!».

Τα αιτήματα

– Αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών σε όλους τους πληγέντες.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

– Τώρα έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης σε όλη τη Θεσσαλία.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις