Κοινωνία

Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην Τράπεζα Πειραιώς για τις απολύσεις εργαζομένων

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που θα διενεργείται η τριμερής συνάντηση με τον υπουργό και την τράπεζα, προχωρούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, με βάση ομόφωνη απόφαση της ΟΤΟΕ, αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, την Τετάρτη 4 Δεκέμβρη προχωρούν σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 7.45 μέχρι τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 7.15 π.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Αμερικής.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Εξάλλου το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα για την απόλυση των 24 εργαζομένων που προέρχονται από το πρώην τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU και αρνήθηκαν να  μεταφερθούν στην εταιρεία «Intrum Hellas», η οποία ανέλαβε το RBU. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν επίσης να φύγουν «οικειοθελώς», αλλά και να μεταναστεύσουν σε υπηρεσία της τράπεζας στην επαρχία.

(Επισκέψεις: 448 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Διαφήμιση

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend