Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

γάζα

Όχι! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να είμαστε «αντικειμενικοί» σε μια ακόμα γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Μία από τις τελευταίες πληροφορίες είναι χαρακτηριστική: Δύο Παλαιστίνιες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Ο κατάλογος μεγαλώνει. Ο ίδιος κατάλογος που άφησε πίσω της η προηγούμενη αιματηρή επίθεση στους  Παλαιστίνους και η προηγούμενη και η προηγούμενη.

 Το ισραηλινό κράτος επιστρατεύει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους και είναι έτοιμο να σμπαραλιάσει κάθε γωνιά της Παλαιστίνης, κάθε παιδί που κυκλοφορεί στο δρόμο. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό «να εντείνει κι άλλο τις επιθέσεις κατά της Χαμάς», απειλώντας πως είναι έτοιμοι «για κάθε επιλογή».

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 Δεν είναι «πόλεμος»

Αυτό που γίνεται, κάθε φορά, στην Παλαιστίνη δεν είναι «πόλεμος», είναι μια διαρκής δολοφονία ενός ολόκληρου λαού και σε αυτό το έγκλημα δεν συμμετέχει μόνο το Ισραήλ. Η «πολιτισμένη Δύση» είναι συνυπεύθυνη. Δεν υπάρχουν «ίσες αποστάσεις», στο Παλαιστινιακό. Όποιος τηρεί ίσες αποστάσεις αποφασίζει να ταχθεί με το μέρος του Ισραηλινού κράτους και των συμφερόντων του.

Οι «πολιτισμένοι» με επικεφαλής τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα κρατούν (πάλι) ίσες αποστάσεις. Πάλι «αυτοσυγκράτηση», πάλι το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», πάλι οι δύο «εμπλεκόμενοι». Το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούν είναι μια επιλογή συνειδητή. Είναι η συνειδητή επιλογή του εγκληματία που δεν θέλει να βάψει τα χέρια του με αίμα, αλλά γεμίζει το όπλο του δολοφόνου.

Gaza_Israel_airstrike_07072014.jpg

Τα παιδιά της Παλαιστίνης

Κανείς δεν θα ξεχάσει ποτέ τις φωτογραφίες με τα παιδιά της Παλαιστίνης να έρχονται αντιμέτωπα με τα ισραηλινά τανκς. Είναι η αποτύπωση της «σύγκρουσης». Ας μην σπεύσουν οι «γνωστοί – άγνωστοι» πολιτικοί αναλυτές να πούνε ότι και στο Ισραήλ σκοτώνονται παιδιά. Κανείς ποτέ δεν είπε πως δικαίως σκοτώνονται άμαχοι ισραηλινοί. Πάντως, αν προσέξουμε ποιοι είναι αυτοί που θα αρχίσουν πάλι τις αναλύσεις των ίσων αποστάσεων, θα δούμε πως είναι οι ίδιοι που είχαν «αντικειμενική προσέγγιση» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Γιουγκοσλαβία, τον Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Οι αναλύσεις για τις αφορμές και τα γεγονότα που οδήγησαν στην αρχή μιας νέας γενοκτονίας για τους Παλαιστινίους είναι πολλές. Θα τις κάνουμε. Τώρα είναι η ώρα για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Τώρα είναι η ώρα να μην κρυφτεί κανείς πίσω από το δάχτυλο του. Δεν αντέχεται αυτό το «κακό».

Πίσω από τα «ψύχραιμα» χαμόγελα

Τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που ανοίγουν μια νέα κρίση στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή είναι γνωστά και θα επιδιώξουμε με συνέχεια του σημερινού κειμένου να τα αποκαλύψουμε. Οι αναλύσεις θα γίνουν από πολλούς. Το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να δει τα γεγονότα, να δει τις πραγματικές εικόνες, πίσω από τα «ψύχραιμα» χαμόγελα των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

Το σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ», που  έχουμε φωνάξει δεκάδες φορές, είναι πάλι εδώ.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

 

παλαιστίνη 2

 

 

(Επισκέψεις: 455 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend