Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μπογδάνος: Μεγαλύτερος εχθρός από τους Τούρκους οι κομμουνιστές – Παφίλης: Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή

Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα Μπογδάνου στη Βουλή προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη - Παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια - Eκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ο Μπογδάνος

Σκηνές που επιβεβαιώνουν ότι ο αντικομμουνισμός είναι πλέον δομικό στοιχείο της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή κατά την..

Σκηνές που επιβεβαιώνουν ότι ο αντικομμουνισμός είναι πλέον δομικό στοιχείο της Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή κατά την συζήτηση της «αμυντικής συμφωνίας» Ελλάδας – Γαλλίας με πρωταγωνιστή τον (πάλι) τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Σε ένα από τα γνωστά αντικομμουνιστικά του παραληρήματα επιδόθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέροντας κατά την διάρκεια της ομιλίας του πως «ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: Τους Άγγλους, τους Τούρκους και του κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές».

Όπως ήταν αναμενόμενο η φράση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΚΚΕ, με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Θανάση Παφίλη να σχολιάζει πως «στενοχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους όμοιους του με τα στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο αντικομουνιστικό». Πρόσθεσε πως «είναι γεμάτος αίμα αυτός ο τόπος όταν οι  πολιτικοί πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες που κρεμούσαν Έλληνες». Είπε ότι «δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο. Κάποιος πρέπει να σας μαζέψει, γιατί εκτός από το “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”  υπάρχει και “τι Μπογδάνος- τι Χρυσή Αυγή”»

Η συνέχεια της αντιπαράθεσης όμως παρουσίασε νέο ενδιαφέρον καθώς ο Κ.Μπογδάνος ανέφερε πως «ο αντικομμουνισμος είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμά μας», υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τμήμα των πολιτικών απόψεων που υφίστανται στο εσωτερικό της Ν.Δ. Μάλιστα, επιχείρησε να θεμελιώσει ακόμη περισσότερο τον ισχυρισμό του αναφέροντας πως συμμετείχε σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής όπως και του Η.Καδιδιάρη, τονίζοντας ότι παραβρέθηκε στην ίδια εκδήλωση ο βουλευτής της Ν.Δ Ζήσης Τσικαλάγιας όπως και η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στο νομό.

Στην νέα τοποθέτηση Μπογδάνου απάντησε και πάλι ο Θανάσης Παφίλης λέγοντας πως «ο αντικομμουνισμος και η θεωρία των δυο άκρων θέλει να αθωώσει αυτά τα ρατσιστικά τομάρια και λίγα λέω».

Αργότερα η γελοιοποίηση Μπογδάνου υπήρξε πλήρης, όταν η προεδρεύουσα τον κάλεσε να φοράει την μάσκα, με τον Θ.Παφίλη να του λέει: “Βάλε τη μάσκα σου. Οχι μόνο την κουκούλα, και την μάσκα”! 

Στη συζήτηση παρενέβη ο παριστάμενος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναδεικνύοντας με την τοποθέτηση του τις κόντρες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Ν.Δ, καθώς το κυβερνητικό κόμμα παγιώνει τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά του. Σε έντονο ύφος ο Ν.Δένδιας είπε πως «δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας για να συζητήσουμε την επιβίωση της χώρας στο μέλλον». Ειδικά για την εκδήλωση στο Βίτσι είπε πως «εγώ δεν γνωρίζω κύριοι συνάδελφοι ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι, ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σήμερα προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη και διαχρονικά, η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη». Τόνισε σε σκληρό ύφος ότι  «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά ο Μπογδάνος τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ

Σχετικά θέματα

Απόψεις