Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Ούτε στον Εύοσμο, ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»

Η απαίτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να ξηλωθούν οι φασιστικές – ναζιστικές ομάδες από τα σχολεία και τις..

Η απαίτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να ξηλωθούν οι φασιστικές – ναζιστικές ομάδες από τα σχολεία και τις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης και παντού, αναμένεται να ακουστεί δυνατά από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Σάββατο 5 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου, μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε Έλληνες και πρόσφυγες μαθητές.

Στο συλλαλητήριο καλούν περισσότερα από 80 εργατικά και εκπαιδευτικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια.

Μέχρι την τελευταία ώρα συνεχίζονταν οι μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, μόρφωσης και γειτονιές, με το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, η οποία καταγγέλλει την ανοχή που απολαμβάνουν οι φασιστικές εγκληματικές ομάδες από τους μηχανισμούς του κράτους και την κυβέρνηση. Απαιτεί να παρθούν άμεσα μέτρα για το ξήλωμα αυτών των ομάδων.

Την ίδια στιγμή που μαζικά οι φορείς της Θεσσαλονίκης παίρνουν αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στο συλλαλητήριο, κάποιοι εξακολουθούν να θέλουν να χρησιμοποιούν τα σωματεία ως «πλυντήριο» των φασιστών.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στάση της πλειοψηφίας της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ). Όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ «η παράταξη της ΔΑΚΕ αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση της ΔΑΣ. Προκειμένου να μη βγει ανακοίνωση – απόφαση για συμμετοχή σε ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καταδικάζει και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι ικανοί να καταδικάσουν τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα για τη βία που άσκησαν στην Επανάσταση του 1821! Οι “δημοκράτες” της ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚΕ), αφού πρώτα και αυτοί καταδίκασαν “τη βία από όπου και αν προέρχεται”, μας είπαν ότι συμφωνούν με το συλλαλητήριο, αλλά διαφωνούν με το κείμενο της ανακοίνωσης – απόφασης, τελικά καταψήφισαν!».

Αλλά και στο ΔΣ του Σωματείου του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» βρέθηκαν κάποιοι «ανεξάρτητοι» και «ακομμάτιστοι», που «πίσω από το συλλαλητήριο “είδαν “κομματικές σημαίες” αλλά δεν είδαν τις σβάστικες μπροστά στα μάτια τους», όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». Η απόφαση για συμμετοχή λήφθηκε με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά.

Εξάλλου, προκαλεί τεράστια ερωτηματικά η στάση των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) της ΔΑΚΕ (ΝΔ) και της ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ), οι οποίες στην ουσία αρνήθηκαν ακόμα και να υποβάλλουν σε συζήτηση στα ΔΣ των σωματείων στα οποία πλειοψηφούν το ζήτημα της συμμετοχής στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο, στις 5/2, στον Εύοσμο.

Την ίδια στιγμή που φασιστικές συμμορίες προσπαθούν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, κάνουν δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε προσφυγόπουλα, ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις, την ίδια ώρα που καταδρομικά επιτίθενται σε μαθητές που οργανώνουν με συλλογικές διαδικασίες τον αγώνα τους για μόρφωση και υγεία, οι συγκεκριμένες παρατάξεις κρατούν μια ιδιαίτερα περίεργη στάση «σιωπής». Μια στάση που αποδεδειγμένα δίνει αέρα στα πανιά τέτοιων συμμοριών, δημιουργεί το έδαφος για να πληθαίνουν οι επιθέσεις συμμοριών, με τραγικά επακόλουθα, όπως η δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με την Εργατική Ενότητα για το συνέδριο του ΕΚΘ, καλούμε τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε αυτά τα σωματεία, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από την στάση των συγκεκριμένων δυνάμεων. Να τους γυρίσουν την πλάτη και να πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στην πλατεία Ευόσμου, το Σάββατο, 5/2, στις 17:00, στο πλάι 80 και πλέον σωματείων, μαζικών φορέων. Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις