Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ουκρανός αξιωματούχος (δηλωμένος φασίστας) σε αγαστή συνεργασία με αξιωματούχους των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Ουκρανικού κοινοβουλίου Αντρί Παρουμπί (Andriy Parubiy) συναντήθηκε τον Ιούλιο φέτος με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Πέρυσι είχε συναντηθεί με τον..

Ο πρόεδρος του Ουκρανικού κοινοβουλίου Αντρί Παρουμπί (Andriy Parubiy) συναντήθηκε τον Ιούλιο φέτος με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Πέρυσι είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Καναδά.

Αριστερά το έμβλημα του Ουκρανικού κόμματος και δεξιά το έμβλημα της δεύτερης ταξιαρχίας πάντσερ του τρίτου Ράιχ (1939-1945).

Ο Παρουμπί είναι δηλωμένος φασίστας, ήδη, από τη δεκαετία του ‘90, και μάλιστα, έχει  ιδρύσει στο παρελθόν 2 κόμματα:

το «Πατριώτες για την Ουκρανία»

το «Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ουκρανίας»[1].

Ειδικά το δεύτερο έχει ακριβώς το όνομα του NSDP του Χίτλερ  (Εθνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας) και εκτός αυτού έχει και το πρώτο έμβλημα του χιτλερικού κόμματος, το σύμβολο της λυκοπαγίδας. 

Όπως αναφέρει ο Max Blumenthal από το grayzoneproject.com, ο Παρουμπί συμμετείχε σε συνάντηση μέσα στην αμερικάνικη Γερουσία που διοργάνωσε η American Foreign Policy Society.

Σύμφωνα με τον Blumenthal στη συνάντηση συμμετείχαν διάφοροι Aνατολικοευρωπαίοι  αξιωματούχοι, οι οποίοι  συμφωνούν ως προς την αντιπαλότητα με τη Ρωσία και τη σύνδεση με την πολιτική των ΗΠΑ. Το πρώτο θέμα συζήτησης της συνάντησης ήταν πώς θα αντιμετωπιστεί (αν δεν μπορέσει να αποτραπεί) η δημιουργία του αγωγού μεταξύ Ρωσίας-Γερμανίας (Nordstream 2) που θα αντικαταστήσει, σε περίπτωση ανάγκης, τον ήδη υπάρχοντα αγωγό Northern Lights.

Ο σημερινός αγωγός Northern Lights που περνάει από την Πολωνία- Λευκορωσία- Ουκρανία.

Ο εν λόγω αγωγός ενώνει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βόρειας θάλασσας, παρακάμπτοντας την Ουκρανία και την Πολωνία. Οι δύο αυτές χώρες βρίσκονται η μεν πρώτη σε έμμεσο πόλεμο με την Ρωσία και η δεύτερη είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ. Εάν η Ρωσία προωθήσει και ολοκληρώσει τον αγωγό δεν θα πρέπει πλέον να λαμβάνει υπόψη της τη γνώμη κρατών που, σε γενικές γραμμές, έχουν αντιπαλότητα μαζί της. Την ίδια στιγμή ο αγωγός θα συνδέσει ενεργειακά την ΕΕ και την Ρωσία και αυτό τις φέρνει αναγκαστικά πιο κοντά και, άρα, ελαττώνει την επιρροή των ΗΠΑ.

Ο αγωγός Nordstream 2 που θα παρακάμψει την Ουκρανία και την Πολωνία.

Προφανώς οι ΗΠΑ προωθούν τα συμφέροντά τους, αλλά είναι εμφανές πια ότι οι φωνές της πολιτισμένης Δύσης ενάντια στα αντιδημοκρατικά καθεστώτα –ή πόσο μάλλον οι επεμβάσεις τους ενάντια σε «δικτάτορες»– είναι τουλάχιστον υποκριτικές.

Aριστερά ένα βιβλίο του Παρουμπί… – Δεξιά παλιότερη συνάντηση του Παρουμπί με τον Τζον Μακέιν, Γερουσιαστή των ΗΠΑ που ήταν και υποψήφιος για την προεδρία της χώρας το 2008.

Ο Παρουμπί  ήταν στο συμβούλιο ασφαλείας της Ουκρανίας μέχρι το 2016, οπότε και παραιτήθηκε επειδή εναντιώθηκε στην κατάπαυση πυρός με τους ανατολικο- ουκρανούς του κινήματος του  αντί-Μαϊντάν (ή φιλορώσους όπως τους λένε οι ΗΠΑ). Επίσης από το  2013-2014 ήταν αρχηγός ομάδων που συμμετείχαν στον Ουκρανικό εμφύλιο.

Ο Νέβιλ Τσάμπερλαιν, πρωθυπουργός της Αγγλίας πριν το 1940,  έμεινε στην ιστορία ως αυτός που υποχώρησε μπροστά στις απαιτήσεις των ναζί του Χίτλερ και τελικά  χρεώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι της προεργασίας του Β’ παγκοσμίου πολέμου.  Μετά όμως από τον πόλεμο οι ίδιοι οι Αμερικάνοι φυγάδεψαν πολλούς από τους Ναζί προκειμένου να τους  χρησιμοποιήσουν στη μάχη ενάντια στον κομμουνισμό. Οι Αμερικάνοι προώθησαν την τακτική της λήθης στη Γερμανία, με αποτέλεσμα 20 χρόνια μετά τον πόλεμο, οι ίδιοι άνθρωποι να είναι στην ηγετική τάξη της Γερμανίας παρά τη συμμετοχή τους στην ναζιστική θηριωδία. 

Πριν λίγα χρόνια ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μιλούσε για μία «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, πολλοί τότε κατηγόρησαν τον ίδιο για την ακραία αυτή πρόταση. Φαίνεται ότι ο κος Παπαδημητρίου δεν έκανε καμία καινοτομία όταν πρότεινε τη συνεργασία με τους φασίστες, είναι διεθνής η πρακτική…

[1] https://twitter.com/maxblumenthal/status/1013879117584969728

*Αριστερά στην κεντρική φωτογραφία του δημοσιεύματος μας ο Παρουμπί (σοβαρός) μιλάει μέσα στην Γερουσία, δεξιά (ασόβαρος) ντυμένος με στολή που μοιάζει με αυτήν των SS σε διάρκεια συγκέντρωσης του Ναζιστικού κόμματος Ουκρανίας τη δεκαετία του 90.

*Ο Σταμάτης Ρήγας είναι ιστορικός

Σχετικά θέματα

Απόψεις