Κυβέρνηση διορισμένη από τρόικες; Όχι!

topontiki.gr

Τελικά, παρά τη διατύπωσή του, το ερώτημα του δημοψηφίσματος κρύβει μια ουσία, σαφέστατη: Θέλουμε να εκλέγουμε εμείς την κυβέρνηση του τόπου ή να την ορίζει ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε και οι …θεσμοί; Σ αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι προφανής και αυτονόητη: ΟΧΙ

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος  στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές:

•           έλλειψη στρατηγικής στη διαπραγμάτευση

•           υπερβολική αισιοδοξία

•           υπερβολικές προσδοκίες

•           λάθος εκτιμήσεις

•           ανικανότητα συγκερασμού απόψεων στο εσωτερικό

•           ακατάσχετη φλυαρία

•           υπεροψία

Ακόμη περισσότερα, μπορεί να καταλογίσει στην κυβέρνηση και για τον τρόπο που ασκεί (ή δεν ασκεί) την εξουσία:

•           δείγματα ανικανότητας

•           δείγματα αλαζονείας

•           δείγματα πολυφωνίας

•           έλλειψη αποφασιστικότητας

•           έλλειψη συντονισμού

Παρ’ όλα αυτά, αυτή είναι η εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση η οποία όταν έρθει η ώρα θα κριθεί στην κάλπη.

Από την άλλη μεριά έχουμε το ιερατείο των θεσμών:

•           Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» η ελληνική θέση θα έχει εξασθενήσει δραματικά. Το πρόγραμμα έχει τελειώσει. Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Εάν οι Έλληνες πουν «όχι», κάθε άλλο παρά θα έχουν ενισχύσει την ελληνική διαπραγματευτική θέση, η οποία θα έχει εξασθενήσει δραματικά».

Από κοντά και οι εγχώριοι πρόθυμοι να  παίξουν το ρόλο της μαριονέτας των θεσμών:

•           Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη στο γερμανικό Focus στις 23 Ιούνη: «Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές».

•           Σταύρος Θεοδωράκης: «τη Δευτέρα θα υποβάλουμε συγκεκριμένη πρόταση και για τη διαπραγμάτευση και για τη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν μπορεί σήμερα το Ποτάμι, όταν εκκρεμεί το δημοψήφισμα, να προτείνει αλλαγές υπουργών στον κ. Τσίπρα. Όταν ο λαός αποφασίσει και ο κ. Τσίπρας αισθανθεί την ανάγκη να μας ακούσει, θα είμαστε εδώ»

Τελικά, παρά τη διατύπωσή του, το ερώτημα του δημοψηφίσματος κρύβει μια ουσία, σαφέστατη την οποία  επαναλαμβάνουμε: Θέλουμε να εκλέγουμε εμείς την κυβέρνηση του τόπου ή να την ορίζει ο Ντάισελμπλουμ, ο Σόιμπλε και οι …θεσμοί;

topontiki.gr

Ετικέττες: ,

kapsimi

kapsimi

kapsimi

3 Σχόλια - "Κυβέρνηση διορισμένη από τρόικες; Όχι!"

 1. Ο/Η gian λέει:

  Η Θέση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα υπήρξε η πλέων ξεκάθαρη, θα δικαιωθεί τις επόμενες μέρες και εβδομάδες για άλλη μια φορά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι αργά για το λαό, αφού οι επιλογές του Σύριζα θα είναι επιλογές καταστροφής για το λαό και περισσότερο για τα λαϊκά στρώματα.
  Έτσι δικαιώθηκε μετά τις 25 Γενάρη και έτσι θα δικαιωθεί και μετά τις 5 Ιουλίου, η κυβέρνηση θα βρεθεί κυριολεκτικά μέσα στο στόμα του λύκου, όλοι το ξέρουμε ότι αυτή η λυκοσσυμαχία που λέγετε ΕΕ δεν θα της χαριστεί σε τίποτα, αντίθετα θα την ξεσκίσει και θα την ταπεινώσει περισσότερο δίνοντας ένα μάθημα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  Ο κόσμος του ΟΧΙ και κατ’ επέκταση ο λαϊκός κόσμος και τα λαϊκά στρώματα, άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι, μικροσυνταξιούχοι, φτωχά νοικοκυριά θα καταλάβουν σύντομα ότι παιχνίδι εντός δεν γίνετε.

 2. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  αυτά που αναφέρεις ότι μπορεί να καταλογίσει κάποιος στον τρόπο που διαπραγματεύεται ή που κυβερνά η Κυβέρνηση δεν έχουν τόση σημασία. Το σημαντικό είναι ότι η Κυβέρνηση έχει άλλο στόχο από τα λαϊκά συμφέροντα.

 3. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  Θεώρησα υποχρέωσή μου να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές, καθώς από το 2012 (και παλαιότερα σε ένα άλλο επίπεδο) το σύστημα στο οποίο ζούμε μας επιβάλει να λειτουργούμε κάτω από συνεχή διλλήματα, που πάντα είναι ψεύτικα και σίγουρα οδηγούν το κίνημα σε σταθερά βήματα προς τα πίσω. Το ΚΚΕ και όποιος διαμορφώνει απόψεις επιθετικές, σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων του 21ου αιώνα, βρίσκονται πάντα κολλημένοι στον τοίχο και σε άμυνα, πρέπει να λογοδοτούν για την κάθε τους απόφαση, να χάνουν δυνάμεις (εκλογικές). Ευτυχώς όμως πως σε καμία περίπτωση δεν υπέκυψαν, δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν την προσπάθειά τους για τα αυτονόητα: ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ και συγκεκριμένα για την ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ.
  Στην ιστορία του το κόμμα, ανεξάρτητα από τα προβλήματα στρατηγικής που αντιμετώπισε, δεν πρόδωσε πότε το λαό, δεν είπε ποτέ ψέματα και σαν μοναδικό του κριτήριο είχε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Από αυτή τη σκοπιά λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί. Καθήκον του είναι να λέει πάντα την αλήθεια, αλλιώς δεν παύει αυτόματα να θεωρείται κομμουνιστικό. Καθήκον του είναι να λέει ξεκάθαρα τα βήματα που πρέπει να γίνουν και που θα κάνει, χωρίς να υποκρύπτει δεύτερες σκέψεις. Εξάλλου ο ΛΑΟΣ είναι οι πολλοί και οι πολλοί δεν έχουν κανένα λόγο να λειτουργούν σαν σε παιχνίδι στρατηγικής, απλά βγαίνουν μπροστά και νικάνε.
  Θα μπορούσα να γράψω πολλά, όπως κάνουν και πάρα πολλοί, μάλιστα αυτοί που θέλουν να χτυπήσουν το κόμμα, μας λένε και διάφορα βαρύγδουπα για την ιστορία μας. Εμείς την ιστορία και των 100 χρόνων την κρατάμε ως σημαία μας και την τιμάμε σε κάθε της στιγμή (στο κάτω κάτω δεν αλλάξαμε ποτέ το ούτε το όνομά μας, ούτε τα σύμβολά μας, όπως πολλοί επαναστάτες).
  Εγώ προσωπικά, έχω μάθει ότι δεν πρέπει να υποκύπτω στους εκβιασμούς με όποιο κόστος. Δεν δέχομαι να με ετεροκαθορίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Δεν θέλω να κάνω λάθη. Αλλά πάνω από όλα θέλω να βγαίνω κερδισμένος από κάθε μάχη, πράγμα που σημαίνει να κάνω πάντα ένα μικρό ή μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Λοιπόν, ρίχνω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη την Κυριακή, και αφήνω στους άλλους να ερμηνεύουν τα ΟΧΙ και τα ΝΑΙ τη κάλπης. Εξάλλου εμείς θα βρεθούμε στους δρόμους με όσους θέλουν τη Δευτέρα να διεκδικήσουν τη ζωή τους.

Άποστολή άρθρου μέσο Email