Κοινωνία

ΟΤΕ: Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα κόντρα στις ομαδικές απολύσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, οι οποίες ξεκίνησαν στις 21 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Ιανουαρίου με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στον απόηχο έξι απολύσεων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την απόφαση για συνέχιση του απεργιακού αγώνα  έλαβαν τα μέλη της OME-ΟΤΕ σε συνεδρίαση τους την Παρασκευής. Οι εργαζόμενοι μάλιστα δηλώνουν αποφασισμένοι για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις “εάν η Διοίκηση εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η διοίκηση του ΟΤΕ αναγκάστηκε να ανακαλέσει μια από τις έξι απολύσεις, καθώς ένας από τους απολυθέντες είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου και προστατεύεται από τον συνδικαλιστικό νόμο, όμως η ΟΜΕ-ΟΤΕ επιμένει στην ανάκληση και των υπολοίπων απολύσεων. Οι συνδικαλιστές όμως θέτουν την ανάκληση όλων των απολύσεων ως όρο για να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Ταυτόχρονα διεκδικούν για τη νέα Σύμβαση αυξήσεις για όλους τους εργαζομένους, επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων και τριετή Σ.Σ.Ε τόσο στον ΟΤΕ όσο και σε όλες τις θυγατρικές του ομίλου.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΤΕ, συνεχίζοντας την αντεργατική και εκβιαστική στάση της, έδωσε προθεσμία μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2020 προκειμένου να εξευρεθεί μια «κοινά αποδεκτή λύση». H «λύση» βέβαια για τα στελέχη της Διοίκησης είναι να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι μηδενικές αυξήσεις και απολύσεις εργαζομένων κάθε τέλος του έτους. Μάλιστα εκβιάζει ότι αν δεν υποκύψουν στις απαιτήσεις της, οι εργασιακές συνθήκες στον ΟΤΕ θα επιστρέψουν στο προηγούμενο καθεστώς.

Σε περίπτωση, δηλαδή που δεν επέλθει συμφωνία που εκβιαστικά επιχειρεί να επιβάλει η Διοίκηση, όλοι οι εργαζόμενοι της ΟΤΕ Α.Ε θα επιστρέψουν στο πρότερο καθεστώς 40ωρου ωραρίου εργασίας (ισχύει σήμερα 35ωρο για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων), θα κοπούν μια σειρά επιδομάτων και θα ενεργοποιηθούν οι ισχύουσες διατάξεις περί απολύσεων.

Μπροστά στην αδιάλλακτη στάση του ομίλου, η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει προσδιορίσει την νέα συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου μετά τις 20.01.2020 “προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων εάν η διοίκηση του ΟΤΕ δεν προσέλθει καλόπιστα σε διαπραγμάτευση”.

(Επισκέψεις: 551 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend