Κοινωνία

Όταν στα Jumbo βρίσκεις τσάντα με τον Χίτλερ και τη σφραγίδα του ναζιστικού Γ’ Ράιχ

Λουλούδια, πεταλουδίτσες και ολίγον από Γ’ Ράιχ και αποικιοκρατία. Όλα μαζί για να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά. Τοποθετημένα με μαεστρία ώστε να πωλούνται με ευκολία. Να φτάνουν εύκολα σε παιδικά χέρια και όχι μόνο…
 
Το λιγότερο οργή έχει προκαλέσει σε πλήθος χρηστών του διαδικτύου η σακούλα δώρου που πουλάει η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo. Λίγο Λονδίνο, πεταλουδίτσες, μία σφραγίδα του… Γ’ Ράιχ και γραμματόσημο με την προτομή του… Χίτλερ συνθέτουν τον καμβά από ρετρό εικόνες.
 
Η «Σακούλα Δώρου Craft Λονδίνο», στην… τιμή των 50 λεπτών, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα των Jumbo, ενδείκνυται για να τυλίξει κανείς τα δώρα που ενδεχομένως θέλει να προσφέρει.  Σε μια σακούλα με τον Χίτλερ, η σβάστικα και τα ναζιστικά σύμβολα!
 
Μάλιστα κάτω από την ταχυδρομική σφραγίδα του Γ’ Ράιχ με τον γνωστό αετό με τη σβάστικα που χρησιμοποιούσαν οι ναζί υπάρχει επιπλέον και η στάμπα Ινδοκίνα-Γαλλία, για να υπάρχει και μια αίσθηση … αποικιοκρατίας!
 
σακουλα χιτλερ

Οι εμπνευστές του συγκεκριμένου κατασκευάσματος πέρασαν σε δεύτερη μοίρα τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη σύγχρονη δουλεία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές δολοφονίες, το Ολοκαύτωμα, οι Ναζί, ο φασισμός.  Ξεφεύγουν ή θέλουν να ξεφύγουν από αυτή την… ειδυλλιακή εικόνα. Χαλάνε προφανώς τη συσκευασία του δώρου….

Μάλλον για τους ιδιοκτήτες των Jumbo είναι φυσιολογικό μια αλυσίδα παιδικών παιχνιδιών να πουλά τσάντα με τον Χίτλερ.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός και τις σφοδρές αντιδράσεις, η εικόνα αρχικά κατέβηκε από την ιστοσελίδα των γνωστών καταστημάτων και στη συνέχεια σύμφωνα με την ανακοίνωση των Jumbo το προϊόν αποσύρθηκε.

H ανακοίνωση της Jumbo:

Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

– H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

– Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί”.

 

κατεβασμενη εικονα τζαμπο
Πηγή: alfavita.gr
(Επισκέψεις: 6.534 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend