Πολιτική

Όταν ο Παναγιώταρος άνοιγε το δρόμο στον Μπογδάνο!

-από ieidiseis.gr 
Το 2012 ο Παναγιώταρος των ναζί της Χρυσής Αυγής, με ερώτησή του στη Βουλή, ζητούσε τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας»!
Οκτώβρης του 2012. Ο Ηλίας Παναγιώταρος ζητούσε με ερώτησή του από τα αρμόδια υπουργεία «τα ακριβή στοιχεία» των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας».

Αντιγράφουμε από το airetos.gr, 11 Οκτωβρίου 2012, που αναφέρει ως πηγή του το ethnos.gr, με τον τίτλο «Στοιχεία για νήπια αλλοδαπών σε παιδικούς σταθμούς ζητάει ο Παναγιώταρος»:

Ο βουλευτής (σσ: Ηλίας Παναγιώταρος) ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σε προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον η Χρυσή Αυγή λάβει τη λαϊκή νομιμοποίηση και εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο, θα πραγματοποιεί εφόδους στα νοσοκομεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους για να μπουν στη θέση τους Έλληνες.

Ήταν η ίδια εκδήλωση που – καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους – είχε επίσης απευθύνει απειλητικά μηνύματα στους μελλοντικούς βουλευτές λέγοντας ότι σε περίπτωση που τεθούν εθνικά θέματα στο Κοινοβούλιο και ανοίξει συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, «για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 (αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό Κανέλλη) και αν δεν το καταλάβουν, θα τους το εξηγήσουμε».

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως και η σπουδή – θεσμικά αναγκαία προφανώς – με την οποία τα συναρμόδια Υπουργεία ζητούν την «αυθημερόν» αποστολή των σχετικών στοιχείων ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και, a fortiori, o βουλευτής Παναγιώταρος.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι είναι νόμιμο να ζητούνται τα ποσοστά των αλλοδαπών παιδιών που έχουν εισαχθεί στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως όμως τόνισε, δεν ζητήθηκαν τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών αυτών, και δεν πρόκειται να δοθούν ακόμη και εάν ζητηθούν.

Ακολουθεί η επίμαχη ερώτηση του βουλευτή:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Θέσεις σε Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με κλήρωση»
Ο ένας μετά τον άλλον οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί προχωρούν στη διενέργεια δημόσιων κληρώσεων για την κάλυψη κενών θέσεων παιδιών, βρεφών και νηπίων. Στο άρθρο 7 «Δικαίωμα εγγραφής και εγγραφή παιδιών» του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, διαβάζουμε ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου με αιτιολογημένη απόφαση του μπορεί να εξειδικεύει τα κριτήρια αυτά καθιερώνοντας τη μοριοποίησή τους».
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1) Γιατί δεν λαμβάνει χώρα η κάλυψη κενών θέσεων των Δημοτικών και Κοινοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με μοριοποίηση αλλά επιλέγεται η τυχαία διαδικασία της κλήρωσης;

2) Πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί επιλεγήκαν στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας φέτος και από τους αλλοδαπούς πόσοι ανά χώρα προέλευσης;
Αθήνα, 01/10/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πηγή: ieidiseis.gr 

 
(Επισκέψεις: 2.290 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend