Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων – «Με την Παλαιστίνη ως τη Λευτεριά»!

Όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος είναι με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά. Αυτό είναι το μήνυμα που διατρανώνεται από την ολονύκτια..

Όποιος θέλει να λέγεται άνθρωπος είναι με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά. Αυτό είναι το μήνυμα που διατρανώνεται από την ολονύκτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη.

Την ώρα που κλιμακώνεται το μακελειό στη Γάζα με την επίθεση στη Ράφα στέλνεται μήνυμα ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας, η οργανωμένη διεκδίκηση για απεμπλοκή της Ελλάδας από το σφαγείο, να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Ένωσαν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους φοιτητές του κόσμου που διεκδικούν να σταματήσει εδώ και τώρα η σφαγή στη Γάζα, με τους λαούς όλου του κόσμου που ξεσηκώνονται.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε με τη σημαία της Παλαιστίνης και από τα μικρόφωνα ακούγονταν ότι αυτή η σημαία θα «φέγγει» σε κάθε κτήριο, σε κάθε εργοστάσιο και σχολείο μέχρι να νικήσει το δίκιο, μέχρι η Παλαιστίνη να είναι ελεύθερη.

Συγκίνηση κατέκλυσε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους όταν υψώθηκαν στον ουρανό φαναράκια για τα χιλιάδες νεκρά παιδιά της Παλαιστίνης. Για τον πόνο στα μάτια τους και τη ζωή που δεν έζησαν, όλοι υπόσχονται ότι θα δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στο μακελειό.

Έχουν μιλήσει ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ οποίος χαιρέτησε τη πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων και τόνισε ότι πρέπει να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας για απεμπλοκή από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια αλλά και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων όπως η Λίλη Μαραγκού πρόεδρος εργαζομένων Pfizer Hellas καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη πάλη τους ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας.

Ο Φίλιππος Παπαδόπουλος, εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ανέφερε: «Νεκρά παιδιά κάτω από συντρίμμια, σκελετωμένα παιδιά που έχουν μαραζώσει από τη πείνα και τη δίψα, νεογέννητα βρέφη έξω από θερμοκοιτίδες οι οποίες δεν λειτουργούν, άνθρωποι να χειρουργούνται χωρίς αναισθησία, αρρώστιες και επιδημίες να εξαπλώνονται στον πληθυσμό. Ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται παγιδευμένοι σε πολιορκούμενα νοσοκομεία από τον κατοχικό στρατό του Ισραήλ και να βομβαρδίζονται αλύπητα. (…) Αυτές οι εικόνες φρίκης που μας γεμίζουν οργή, δεν μπορούν να γίνουν κανονικότητα».

Κωνσταντίνα Μητσάλη, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Eικαστικού αναφέρθηκε στη μεγάλη διαδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μάλμε της Σουηδίας, στα πλαίσια του διαγωνισμού της Eurovision, ζητώντας να σταματήσει η γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Και πρόσθεσε πως «ως φοιτητές και ιδιαίτερα ως καλλιτέχνες πιστεύουμε πως η τέχνη είναι όπλο στα χέρια μας, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να έκφραση, αφορμή για να έρθουν σε επαφή άνθρωποι από όλο τον κόσμο, να ακουστεί η φωνή μας και μέσα από αυτή. (…) Ο καλλιτεχνικός κόσμος πρέπει και μπορεί να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά, κόντρα στην επίθεση που εξαπολύεται παγκόσμια σε όποιον καλλιτέχνη παίρνει θέση». «Οι φοιτητικοί μας σύλλογοι είναι το όπλο μας, από τους οποίους μαθαίνουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και να παίρνουμε θέση απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα που μας απασχολούν», είπε η Ηλέκτρα Ευαγγέλου πρόεδρος ΦΣ ΠΤΔΕ.

Και ο Γιώργος Τσακίρογλου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων είπε πως «σήμερα γράφουμε Ιστορία γιατί ο καθένας που θα βλέπει στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο από την μια μεριά τα συντρίμμια στην Γάζα, τα νεκρά παιδιά θα βλέπει το αντίπαλο δέος σε όλο αυτό το χαμό που θα είμαστε όλοι εμείς οι φοιτητές και ο λαός σε κάθε άκρη του πλανήτη που διαδηλώνει».

Η Μυρτώ Μαϊστρέλη, μαθήτρια και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης χαιρέτησε τη κινητοποίηση και χαρακτηριστικά δήλωσε: «Από Δευτέρα στα σχολεία μας γράφουμε στους πίνακες Λευτεριά στη Παλαιστίνη, φτιάχνουμε συνθήματα με τις τσάντες μας(…) Δώστε λεφτά για τη παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». 

Στη πολύμορφη και ολονύκτια κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης παρευρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Επίσης παρευρέθηκαν στο χώρο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ποδοσφαιριστής και η Ελένη Γερασιμίδου, ηθοποιός οι οποίοι αμφότεροι απηύθυναν χαιρετισμό.

Αυτή τη στιγμή τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες εναλλάσσονται στη βήμα με τους εκπροσώπους σωματείων που απευθύνουν και αυτοί χαιρετισμούς.

Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις