Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια — Την Πέμπτη το Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο

Πέμπτη 8 Φλεβάρη πανελλαδικό ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια – Στο Συλλαλητήριο καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΠΟΣΔΕΠ, η ΑΔΕΔΥ, Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και άλλοι φορείς

Με βασικό αίτημα «να μην κατατεθεί», αλλά και με ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στην τρομοκρατία και την καταστολή, Φοιτητικοί Σύλλογοι από όλη την χώρα, δίνουν πανελλαδικό ραντεβού την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Για πέμπτη εβδομάδα, οι φοιτητές σε όλη την χώρα, στέλνουν το μήνυμα της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τους, που μπαίνει στην πέμπτη βδομάδα και έχει στείλει ήδη παντού το μήνυμα της απόρριψης των σχεδίων για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ήδη φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν την παρουσία τους, ενώ παράλληλα εξελίσσεται νέος κύκλος Γενικών Συνελεύσεων για την πορεία του αγώνα. «Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα», δηλώνουν οι φοιτητές απέναντι στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς, στην καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να τους προωθήσει.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη ηττηθεί. Ας ακούσει την πλειοψηφία των φοιτητών, των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και του λαού, που εναντιώνεται στο νομοσχέδιο, και να το αποσύρει! Τώρα είναι η ώρα να δοθεί ενιαία πανελλαδική απάντηση. Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι να βρεθούμε στην Αθήνα να διαδηλώσουμε!», τονίζουν οι φοιτητές.

Όλο αυτό το διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν στο πλευρό τους φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας, διδάσκοντες και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, μαθητές, εργατικά σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, άλλους φορείς που ενώνονται με τις διεκδικήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για πραγματικά δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιες σπουδές.

Η ΠΟΣΔΕΠ, κηρύσσοντας 24ωρη απεργία των διδασκόντων στα πανεπιστήμια, καλεί σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Πέμπτης. Κάλεσμα συμμετοχής, απευθύνει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων.

Στάση εργασίας και συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Πέμπτης φτάνει και στα σχολεία. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας καλεί «κάθε μαθητικό συμβούλιο στην Αθήνα να συζητήσει πώς θα οργανώσει τη συμμετοχή του κάθε σχολείου στην πορεία ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στο “Εθνικό Απολυτήριο” (τριπλές πανελλαδικές)».

Κάλεσμα απευθύνουν επίσης Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ. 

 

ΠΑΜΕ: Το δίκιο δε μπορεί να φιμωθεί!

 

«Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. που θέλοντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, διέταξε τα ΜΑΤ, τις δυνάμεις καταστολής να εισβάλλουν στη Νομική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή. Προχώρησε σε προσαγωγές φοιτητών, που κάτω από τη μαζική αντίδραση των φοιτητικών συλλόγων, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι φοιτητές έκαναν πράξη την απόφαση του φοιτητικού τους συλλόγου να συμμετέχουν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το δίκιο δε μπορεί να φιμωθεί!

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 8 Φλεβάρη στις 12μ. στα Προπύλαια».

 

ΟΓΕ: Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία!

 

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «καλεί τις γυναίκες να βροντοφωνάξουμε το μήνυμα που αντηχεί σε όλες τις πόλεις και σχολές, ακόμα πιο δυνατά στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια:

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων!»

Σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ αναφέρει ότι, «στεκόμαστε ακόμα πιο μαχητικά στο πλευρό των φοιτητών και των φοιτητριών, μετά την πρώτη νίκη να καθυστερήσουν το σχέδιο της κυβέρνησης με τη μαζική τους συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και διεκδικούμε μαζί τους σύγχρονη και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, κόντρα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που της προσφέρουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Καταγγέλλουμε τις απειλές, τον αυταρχισμό, την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους απαντά με ΜΑΤ, καταστολή και βία.

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία! Η πλειοψηφία δε φιμώνεται! Το δίκιο θα νικήσει!»

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις