Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» – Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή – Θα «βουλιάξει» η Αθήνα από τις… «μειοψηφίες»!

«Όλοι στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 12.00 στα Προπύλαια! Να βουλιάξει η..

«Όλοι στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8 Μαρτίου, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 12.00 στα Προπύλαια! Να βουλιάξει η Αθήνα», είναι το κάλεσμα απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα που απευθύνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, μπροστά στην ψηφοφορία στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια που έχει ήδη απορριφθεί από την πλειοψηφία.

«Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με την πανελλαδική κινητοποίηση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας», τονίζεται στο δελτίο Τύπου από τον Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

 
 

Για μία ακόμα φορά, οι Σύλλογοι κατονομάζουν ως υπεύθυνη για τις εξελίξεις την πολιτική που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις. «Η ίδρυση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ. Στην πολιτική αυτή διαχρονικά έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και άνοιξαν τον δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό αναδεικνύεται από τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και από τις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα δίδακτρα. Μαζί με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια Πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

 
 

«Ξεσηκωμός παντού» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας μπροστά στην πανελλαδική κινητοποίηση της Παρασκευής. «Καλούμε τα σχολεία σε όλη την Αττική και την Ελλάδα να προχωρήσουν εκ νέου σε αποχές – καταλήψεις και να βγουν στον δρόμο, να ενώσουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές όλης της Ελλάδας, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο της αδικίας!».

«Θέλουμε οι καθηγητές μας να σταθούν στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας. Όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί στη συνέχεια το νομοσχέδιο της αδικίας!», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς

 
 

Η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της καλεί σε κινητοποίηση τον κλάδο τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη και ήδη μια σειρά Σύλλογοι παίρνουν σχετικές αποφάσεις.

24ωρη απεργία, προκήρυξε η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την ομόφωνη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο και καλώντας μαζικά σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

 

Προετοιμάζονται οι Σύλλογοι από άλλες πόλεις

Τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής 8 Μάρτη ανακοίνωσαν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Πάτρας, με απόφαση του συντονισμού των Γενικών Συνελεύσεων και καταλήψεων. Παράλληλα ανακοίνωσαν κινητοποίηση στη γέφυρα Ρίου – Αντίρριου με άνοιγμα των διοδίων, σε μέρα που θα ανακοινωθεί, στήριξη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων ενάντια σε απολύσεις προσωπικού, συνέχιση με όλους τους τρόπους της έκφρασης αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια και στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη στην Αθήνα αποφάσισαν κλιμακώνοντας τη δράση τους και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Ιωαννίνων στη βάση των αποφάσεων των Γενικών τους Συνελεύσεων. Για σήμερα Τρίτη, δίνουν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι για δημιουργία γιγαντοπανό στη λέσχη και οργάνωση της συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, ενώ την Πέμπτη 7 Μάρτη προγραμματίζουν πικετοφορία στις 12.00 στην Περιφέρεια που θα καταλήξει στο κάστρο, όπου θα κρεμάσουν το γιγαντοπανό και θα γιορτάσουν στο θεατράκι την Τσικνοπέμπτη. Συζητούν ακόμα τη διοργάνωση συναυλίας των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ δηλώνουν στήριξη στις κινητοποιήσεις για τη Μέρα της Γυναίκας.

Τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Κοζάνης, που χτες έκαναν μαχητική παρέμβαση στα γραφεία των αστικών ΚΤΕΛ, διεκδικώντας το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν μετακίνηση από και προς τις σχολές τους. Η διοίκηση των ΚΤΕΛ αποδέχτηκε να πραγματοποιήσει δωρεάν τα σημερινά δρομολόγια και να εκδοθούν μηνιαίες κάρτες, σε συνδυασμό με διεκδίκηση κονδυλίου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για μείωση της τιμής. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν στις Γενικές τους Συνελεύσεις μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, για το οποίο δρομολογούν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (από τη 1 π.μ.) από την κεντρική πλατεία. Δηλώσεις συμμετοχής: 6980386550 και 6895652195. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις