Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

O Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς ύψους 245%

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι στο Πεκίνο θα επιβληθούν δασμοί ύψους έως και..

Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας, με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι στο Πεκίνο θα επιβληθούν δασμοί ύψους έως και 245%. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, υπογράφτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το σχετικό διάταγμα, αναφέροντας πως ταυτόχρονα ξεκίνησε έρευνα για τους «κινδύνους εθνικής ασφάλειας που εγκυμονεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από εισαγόμενα επεξεργασμένα ορυκτά κρίσιμης σημασίας και τα παράγωγά τους προϊόντα».

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιν Ζιαν ρωτήθηκε για το ποσοστό 245% και απάντησε πως «μπορείτε να ζητήσετε από την πλευρά των ΗΠΑ τα συγκεκριμένα στοιχεία φορολογικού συντελεστή».

Ο Λιν Τζιαν επανέλαβε τη θέση της Κίνας, υπογραμμίζοντας ότι ο πόλεμος των δασμών ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ τόνισε ότι τα αντίμετρα του Πεκίνου είναι «εντελώς εύλογες και νόμιμες» ενέργειες, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της χώρας και τη διατήρηση της δικαιοσύνης στο διεθνές εμπόριο.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις