Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο παχυδερμισμός… ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού

Δύο πιλότοι έπεσαν νεκροί μέσα στα μισού αιώνα σαπάκια καναντέρ…, ήρωες για τους ανθρώπους που τους έχασαν, για τις οικογένειές..

Δύο πιλότοι έπεσαν νεκροί μέσα στα μισού αιώνα σαπάκια καναντέρ…, ήρωες για τους ανθρώπους που τους έχασαν, για τις οικογένειές τους. Αναλώσιμοι, όμως, για όσους υποκριτικά και πολιτικάντικα τους ανακήρυξαν “ήρωες”. Αλλά… “η ζωή συνεχίζεται”

Αλήθεια; Για ποιούς; Οπωσδήποτε, όχι για εκείνους που την έχασαν. Σίγουρα, ναι για εκείνους τους σεσημασμένους κυνικούς που απαξιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξη με τις πράξεις τους, με τις παραλείψεις τους και με το λόγο τους, απογυμνωμένο από κάθε ίχνος συναίσθησης και ενσυναίσθησης. 

Δύο κτηνοτρόφοι απανθρακωμένοι στην Κάρυστο και στη Μαγνησία.

Μια γυναίκα απανθρακωμένη στη Μαγνησία.

Αλλά… “η ζωή συνεχίζεται”. Γι’ αυτούς που πήγαν να σώσουν τα ζώα τους, δηλαδή το βιος τους, δηλαδή τους κόπους τους και το ψωμί τους, η ζωή τους έγινε κάρβουνο, κατά κυριολεξία.

Συνεχίζεται, όμως, οπωσδήποτε για εκείνους που ως καλορυθμισμένα ρομπότ με “φορτωμένα” κατάλληλα προγράμματα αντίδρασης σε κάθε περίσταση:  

  • τις δολοφονικές φωτιές τις αποκαλούν “δουλίτσες”, με αφασικούς, χοντροκομμένους “αστεϊσμούς”, που προκαλούν την κοινωνία και περιβολή ναρκισσιστικά επιμελημένη για τις περιστάσεις, αφού όλη η περίφημη “επιτελικότητα” συνοψίζεται στο αξύριστο προσωπείο και το ανόητο, χάσκον χαμόγελο. Προφανώς, είναι το manual του επικοινωνιακού επιτελείου που ρυθμίζει τη εμφάνιση του πρωθυπουργού.  Καμία, απολύτως, συναίσθηση της πραγματικότητας και των τραγικών της. Μόνο θλιβερές μαριονέτες για τις μεγάλες “δουλειές” της οικονομικής ολιγαρχίας, που θα έρθουν όταν τελειώσουν οι “δουλίτσες”, δηλαδή οι φωτιές. Βλέπετε, είναι και εκείνη η επενδυτική βαθμίδα, ύψιστος στόχος, ακόμα κι αν αναδυθεί μέσα από τα αποκαίδια. 
  • χρησιμοποιούν την κλιματική αλλαγή για να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, τις πολιτικές ευθύνες τους ως χειριστές ενός κράτους που οργανώνεται και λειτουργεί για να ικανοποιεί και να προστατεύει τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ. 
  • διακηρύσσουν ανένδοτο με τη φύση, λέγοντας ότι “δίνουμε άνιση μάχη με τη φύση” (ναι, αυτό είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός”!), αντιστρέφοντας, διαστρέφοντας και διαστρεβλώνοντας την άθλια πραγματικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας εξ’ αιτίας της οποίας ό,τι εννοείται φυσικό περιβάλλον έχει πρώτα απαξιωθεί και έπειτα καταστραφεί στο όνομα της κερδοφορίας. Αν κάποιος βρίσκεται σε άνιση θέση απέναντι στο θεριό (όχι πάντως ανίκητο) του καπιταλισμού είναι η φύση, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου ως μέρος αυτής και όχι το αντίστροφο. 
  • περιφέρουν τον προκλητικό τους παχυδερμισμό ως επιτελική καπατσοσύνη

Είμαστε, όμως, αναγκασμένοι να μετρήσουμε και να ξαναμετρήσουμε…

5 οι νεκροί μέχρι σήμερα από τις φωτιές… Τραγικά θύματα της ανύπαρκτης πρόληψης, των αναρίθμητων κενών στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της πολιτικής που επιλέγει “Rafale”, αλλά όχι αεροπλάνα για την πυρόσβεση. Της πολιτικής που στο βάθος βλέπει ιδιωτικοποιήσεις και “σπουδαίες επενδύσεις”.

Λίγες ημέρες νωρίτερα μια γέφυρα στην Πάτρα σωριάστηκε και έστειλε στον τάφο έναν εργάτη. Στο όνομα των “ευεργετών” εργολάβων.

57 οι νεκροί στα Τέμπη, στο όνομα της ίδιας πολιτικής υπεράσπισης των κερδών και όχι της ζωής.

57 νεκρούς από εργατικά δυστυχήματα – εγκλήματα μόνο τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2023,

Ενας διανομέας στη Χαλκίδα πέθανε από τη ζέστη, διότι οι δήθεν προστατευτικές εγκύκλιοι μιας κυβέρνησης που απελευθέρωσε και ξεχείλωσε κάθε προηγούμενο όριο στην εργασιακή εκμετάλλευση, προφανώς και είναι καταδικασμένες να βυθίζονται στην ανυποληψία.

Ετούτη η καταμέτρηση είναι μόνο ένα μικρό και τραγικό δείγμα από τις “δουλίτσες” του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που καταστρέφει καθ’ έξιν και εγκληματεί κατά συρροήν, επικουρούμενο από κυβερνήσεις, πρωθυπουργίσκους και υπουργίσκους που χάσκουν ανοήτως και περιφέρουν ξεδιάντροπα τον αποκρουστικό παχυδερμισμό τους, για να χτίζονται οι επενδυτικές βαθμίδες εκεί που συνθλίβεται η ανθρώπινη ύπαρξη.

 

 

 

Σχετικά θέματα