Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο νόμος Γεωργιάδη επί το έργον: Απολύθηκαν εργαζόμενοι επειδή αρνήθηκαν να δουλέψουν 12ωρα!

Μισθωτή σκλαβιά! Δουλειά ήλιο με ήλιο! Με όρους που καθορίζει η εργοδοσία! Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο διαμόρφωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Μισθωτή σκλαβιά! Δουλειά ήλιο με ήλιο! Με όρους που καθορίζει η εργοδοσία! Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο διαμόρφωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα την «σκυτάλη» παίρνουν τα αφεντικά για να επιτεθούν με λύσσα πάνω στους εργάτες. Για να τους «ξεζουμίσουν». Για να αρπάξουν μεγαλύτερη ακόμα υπεραξία από την εργασίας τους…

Δύο απολύσεις εργαζομένων πραγματοποίησε η εταιρεία SARMED S.A. στο κέντρο διακίνησης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο Αιγάλεω, επειδή αρνήθηκαν να δουλέψουν 12ωρα!!!

Τα παραπάνω καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Νομού Αττικής και Νήσων, σημειώνοντας ότι «οι συνάδελφοι απολύθηκαν από τη SARMED, γιατί είχαν αρνηθεί να δουλέψουν 12ώρα, διαμαρτυρήθηκαν για την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα εξαντλητικά ωράρια ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, όπως επίσης για την απαράδεκτη συμπεριφορά των επικεφαλής της εταιρείας στην αποθήκη οι οποίοι τους απευθύνονταν με ύβρεις και απειλές.

Για τα ζητήματα αυτά έχουν γίνει παρεμβάσεις από το Συνδικάτο αλλά και το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, χωρίς όμως ποτέ να δοθούν πειστικές απαντήσεις και το σημαντικότερο, λύσεις από την εργοδοσία, ώστε να εκλείψουν όλα αυτά τα φαινόμενα και να διευθετηθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της αποθήκης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτή.

Τον Μάϊο είχε καταγγελθεί από το Συνδικάτο και το Σωματείο Εργαζομένων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, εργατικό ατύχημα που συνέβη στην αποθήκη αποτέλεσμα της εντατικοποίησης και των ελλιπών μέτρων ασφάλειας. Το Συνδικάτο προχώρησε και σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Στην τριμερή που διενεργήθηκε, ο εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε κάθε ευθύνη της εταιρείας, επιδεικνύοντας αυταρχισμό και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους εκπρόσωπους του Συνδικάτου αλλά και τους εργαζόμενους».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ταυτόχρονα: «Αποδεικνύεται και στην περίπτωση της SARMED, ποιους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει στους χώρους δουλειάς και το πόσο “ελεύθεροι” είναι οι εργαζόμενοι στο να αρνηθούν να δουλέψουν πέραν του οχταώρου και έξω από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Η “ελευθέρια” που επικαλείται ο υπουργός σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Ας αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος ότι αυτά συνέβησαν σε έναν χώρο δουλειάς, όπου το σωματείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αλλά και το Συνδικάτο, έχουν σταθερή παρέμβαση για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Καταλαβαίνει ο καθένας, τι επικρατεί σε χώρους όπου δεν υπάρχει καμία οργάνωση και οι εργαζόμενοι είναι μόνοι τους απέναντι στην εργοδοσία», σημειώνει το Συνδικάτο.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι, «επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημα του Συνδικάτου και του Σωματείου Εργαζομένων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, για την απορρόφησή από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της.

Ενημερώνουμε τέλος, ότι πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες μας να επικοινωνήσουμε με την εργοδοσία της SARMED όλη την ημέρα, τόσο το Συνδικάτο όσο και το Επιχειρησιακό Σωματείο, οι υπεύθυνοι κρύφτηκαν πίσω από την γραμματεία της εταιρείας και δεν ήρθαν σε επικοινωνία μέχρι την ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση».

Την ανάκληση των απολύσεων απαιτεί το ΠΑΜΕ και σε ανακοίνωση του, τονίζει: 

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και ήρθαν οι δύο πρώτες απολύσεις εργαζομένων από την εταιρία “SARMED S.A.” στο κέντρο διακίνησης της “Αθηναϊκής Ζυθοποιίας” γιατί αρνήθηκαν να δουλέψουν 12ωρα, γιατί αρνήθηκαν τα εξαντλητικά ωράρια, γιατί διεκδίκησαν να φεύγουν από τη δουλειά όρθιοι.

Αυτή είναι η ελευθερία της επιλογής που δήθεν έχουν οι εργαζόμενοι, όπως έλεγε η κυβέρνηση.

Απαιτούμε τώρα να ανακληθούν οι απολύσεις, να παρθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να απορροφηθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι από την “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”».

Σχετικά θέματα

Απόψεις